Jel – Fotókiállítás a Tihanyi Bencés Apátság Galériájában

Jel – Fotókiállítás a Tihanyi Bencés Apátság Galériájában

Április 13-ig tekinthetik meg az érdeklődők Kovács Melinda Balogh Rudolf-díjas fotóművész Jel című fotókiállítását a Tihanyi Bencés Apátság Galériájában – március 18-án, szombaton 11 órakor az alkotó személyes vezetésével. A tárlat az időtlen és a változatlan kereséséről beszél azáltal, hogy a keresztény szimbólumok mai jelentésének meghatározását keresi.

A fotókiállítását Barkó Ágoston bencés szerzetes és Jász Attila József Attila-díjas költő nyitotta meg február 11-én.

Jász Attila a megnyitón így fogalmazott: „A jézusi alkotóelemet kutatja, keresi és teremti újjá Kovács Melinda is szimbólumkísérleteiben, hiába, hogy élettelen világokat mutat, épít fel mikrokörnyezetként talált és tálalt tárgyaihoz, akkor is emberi viszonyainkról szólnak ezek az egyedi készítésű, olykor színezett fotók.

A jézusi aspektus eltűnőben van belőlünk, emberi méltóságunk mélyen a létfelszín alá szorul vissza, Melinda képei fel akarnak ébresztetni minket, ráébreszteni minderre, a bőrünk alá akarnak behatolni kíméletlen őszinteségükkel, mindezt úgy, hogy egy tökéletesen valótlan (makett)világot épít fel maga köré, és abba legtöbbször egy tökéletesen oda nem illő dolgot helyez el, de úgy, hogy az pontosan oda való legyen onnantól kezdve, és ezáltal összeálljon egy másik, másfajta valóság, ami talán csak belül, láthatatlanul működik bennünk.

Hírdetés

(…) meseszerű, felnőtt álomvilágba csöppenünk, abban járunk-kelünk a képeket nézve, amihez sötét álomszínei majdnem mindig asszisztálnak, közös álmodásra csábítanak.”

A kiállítást április 13-ig tekinthetik meg az érdeklődők a Tihanyi Bencés Apátság Galériájában, ahol március 18-án, szombaton 11 órakor Kovács Melinda fotóművész személyesen tart tárlatvezetést.

Szöveg és fotó: Kovács Melinda

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »