Jegyzőkönyv: A Fidesz mellett Balczó és a MIÉP szavazta meg a devizahitelezést

A Fidesz kormány mellett a MIÉP, Csurka, Balczó, Lentner, ifj. Hegedűs stb nyomott igent a családokat földönfutóvá tévő tervezetre 2001-ben.  A MIÉP, szavazóit és tagságát elárulva ekkora már a Fidesz nem hivatalos külső kiszolgálójaként működött, később erre rá is fizetett. A hasonló járszalagra került Jobbik is efelé tart. A 2001-es szavazás jegyzőkönyve alább. Az akkor elfogadott törvénnyel adtak zöld jelzést a nyakló nélküli devizahitelezésnek, amelynek következtében ma 400 ezer magyar embert fenyeget kilakoltatás (lakásuk már zár alatt), és további 1 milliót érheti utol a végzet 1-2 éven belül. A cél nyilvánvaló volt, a magyar gazdaság megszerzése után a gyarmati megszállás alá került magyarok kiforgatása ingatlanjaikból. Az is egészen biztos, de nem mentség, hogy sok képviselő azt sem tudta miről szavaz. Ilyen emberek “képviselhetnek” másokat, ma is.

Az Orbán kormány (Fidesz-MDF-FKGP) 2001-ben elérkezettnek látta időt, hogy bevezesse a devizában történő gazdasági műveleteket, kiszolgáltatva az ország gazdaságát a külső körülményeknek. Varga Mihály akkori pénzügyminiszter, jelenlegi gazdasági miniszter így érvelt a devizaliberalizáció és a devizában végezhető gazdasági műveleteket lehetővé tévő törvénytervezet mellett:

“A devizaliberalizáció következtében módosulnak a törvénynek az adófizetés módját előíró szabályai. A külföldön történő számlanyitás szabadságára tekintettel rendezni kell, hogy az adót belföldi bankszámláról és forintban kell teljesíteni. Magyarországon a forint továbbra is a törvényes fizetőeszköz. Ennek megfelelően az adóhatóság sem utal ki devizában, és nem teljesít kiutalást külföldi bankszámlára. Csak a jogszerűen teljesített fizetésekre igaz a fizetés időpontjára vonatkozó hatályos rendelkezés, amely a teljesítés időpontját az adózói bankszámla megterhelésének időpontjával azonosítja. Az előírásoknak meg nem felelő módon teljesített adófizetések esetében a befizetés időpontjának az adóhatóság számláján történő jóváírás minősül.

A forint konvertibilissé válása következtében a belföldi adózók is köthetnek ügyletet devizában, ezért a forgalmi adó- és a fogyasztási adó-elszámolások során tisztázni kell, hogy az adófizető és a visszaigénylő ugyanazon a napon érvényes, a Magyar Nemzeti Bank által közzétett hivatalos devizaárfolyamot köteles alkalmazni.” (Varga Mihály, Orbán pénzügyminisztere, 2001)

Látható, az Orbán által személyesen támogatott  jogszabály tette lehetővé a családok devizában történő eladósodását. Az előterjesztésben szó sem volt középárfolyamról, meg az árfolyamkockázatok mérsékléséről, Orbánék egyszerűen szabadon engedték a bankokat, a lízingcégeket.

Hírdetés

Az illetékes bizottságban egy nem egészen 3!!!! perces ülés keretében a Fidesz-Kisgazda-MDF kormánypárti képviselők átverték a javaslatot, így szabaddá vált az út, hogy a jövőben családok százezrei vállaljanak pénzügyileg életveszélyes kockázatot.

Ezután az első Fidesz kormány, annak koalíciós partnerei és a MIÉP boldogan szavazta meg a devizahiteles jogszabályt 2001 november 12-én.

Jegyzőkönyv még egyszer, itt.

Ettől a ponttól, valamint Járai gyalázatos jegybankelnökségétől kezdődött a magyarok kilátástalan vergődése a devizahitelezés csapdájában. Vicces, de a korabeli MIÉP-es képviselők is megszavazták a törvényt, többek között a már elhunyt Csurka, az ifj. Hegedűs püspök, vagy a Parlament mostani Jobbikos alelnöke, Balczó Zoltán is. Az MSZP-SZDSZ ekkor egyöntetűen elutasította a devizahitelezést lehetővé tevő jogszabályt.De csak akkor, később ők is lelkesen besoroltak: http://pestisracok.hu/szocialista-paktum-pecsetelte-meg-a-devizahitelesek-sorsat/

lorincimagazin.blog.hu nyomán magyarhajnal.com


Forrás:magyarhajnal.com
Tovább a cikkre »