Jégkorong: Finn vezetőedzőt neveztek ki az Érsekújvár élére

Jégkorong: Finn vezetőedzőt neveztek ki az Érsekújvár élére

A szlovák jégkorong-bajnokság (Tipos Extraliga) utolsó előtti helyén álló Érsekújvár menesztette posztjáról Erik Čaládi és Ľubomír Hurtaj kettősét a gyengébb eredmények miatt. A zöld-fehérek vezetőedzői feladatait pedig a finn Karri Kivi látja ellen ezentúl.

A gyenge eredmények miatt menesztette posztjáról az Érsekújvár jégkorongcsapata Erik Čaládi és Ľubomír Hurtaj kettősét. A 35 esztendős Čaládi az idei szezonban lett az Érsekújvár vezetőedzője, miután Majoross Gergely távozott a zöld-fehérektől. Erik Čaládi a 2022/23-as idényben Majoross Gergely asszisztense volt az újváriaknál.

A jelenleg is futó idény alapszakaszában az újváriak 31 mérkőzésen mindössze 12 győzelmet szereztek és a tabella utolsó előtti helyét foglalják el mindössze öt ponttal megelőzve az újonc és sereghajtó Homonnát. Az újvári bikák legutóbbi tíz bajnokijukból csupán két győzelmet tudnak felmutatni. Az zöld-fehérek újonnan kinevezett finn vezetőedzőjére nagyon nehéz feladat vár, ha új csapatát a rájátszásba szeretné vezetni.

Hírdetés

Az 53 esztendős finn Karri Kivi elsőként szerdán a pozsonyi Slovan elleni rangadón debütál az újváriak kispadján.

A rutinos finn szakember 2001 óta edzősködik és első ízben fog a szlovák bajnokságban dolgozni. 2013-ban az Ässät Pori együttesét finn bajnoki címig is vezette, valamint 2014-ben az U20-as világbajnokságon világbajnoki címet szerzett a finn U20-as válogatottal. Edzői pályafutása során megfordult még a finn Ilves Tampere és az orosz KHL-ben érdekelt Traktor Cseljabinszk együttesénél is.

Örülök, hogy Karrival meg tudtunk állapodni az együttműködés feltételeiben. Mivel csapatunk nagyon visszaesett a tabellán, ezért az edzőváltás mellett döntöttünk. Karri egy tapasztalt edző, aki több kiváló eredményt ért el hazájában, Finnországban és nemzetközi szinten, ezért örülünk, hogy tapasztalatait átadja csapatunknak”

– nyilatkozta az érsekújvári klub igazgatója, Imre Valášek.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »