Jegesúszó VB: a Sportfanatic tagjai öt érmet szereztek, Plavec Péter már a „királyi távon“ is világbajnok

Jegesúszó VB: a Sportfanatic tagjai öt érmet szereztek, Plavec Péter már a „királyi távon“ is világbajnok

Ahogy a 2022. február 4-6. között a lengyelországi Glogówban megrendezett Jegesúszó Világbajnokságról, úgy az e héten, a szlovéniai Bledben zajló VB-ről is három éremmel tért haza a komáromi Plavec Péter extrém úszó, a dunaszerdahelyi Sportfanatic klub tagja…

Míg a tehetséges csallóközi bajnokunk tavaly 500 méteren arany-, 1000 és 250 méteren pedig ezüstérmet szerzett, e héten a „királyi távnak“ nevezett 1000 méteren érdemelte ki az újabb világbajnoki címet, valamint 450 méteren ezüst-, 200 méteren pedig bronzérmes lett.

Hétfőn este indultunk a Bledi-tóhoz, ahonnan tegnap este értem haza. A háromnapos világbajnokság számomra az előzőleg vártnál sokkal jobban zárult, hiszen az 500 méteren tavaly szerzett aranyérem után most a kétszer olyan hosszú, “királyi távon“ is világbajnok lettem, 14 perc 56 másodperces idővel, ami nagyszerű érzés. Továbbá nagyon örülök a 450 méteren kiharcolt ezüst- és a 200 méteren szerzett bronzérmemnek is. E távokat 6 perc 22 másodperc, illetve 2 perc 36 másodperc alatt tettem meg. Azt szintén fontosnak tartom megemlíteni, hogy a Spotfanatic klubunk másik tagja, a felbári Pék Dezső 450 és 100 méteren is bronzérmes lett. Ekképp összesen 5 éremmel térhettünk haza“

– tudatta a Ma7-tel Plavec Péter.

Hozzátette: az 1000 méteren nyújtott teljesítményével az abszolút sorrendben az 5., ám a korosztályában az 1. helyre került. Két versenytársa, a felbári Pék Dezső és Endre pedig korosztályukban a 4. és az 5. helyen zártak.

Hírdetés

A régi-új világbajnok arról is beszámolt, hogy „a Bledi-tó mesés helyszíne volt a versenynek”. Mint mondta, az 1000 méteres távot a tóban, bóják között, a rövidebb távokat pedig a tó vizén kialakított, 5,6 Celsius-fokos vizű medencékben úszták le, miközben a levegő hőmérséklete 0-5 fok között volt.

Bledben a jegesúszók legjava sereglett össze a világ minden tájáról: 41 országból több mint ezren versenyeztünk. A legnagyobb kihívás számomra az volt, hogy 1000 méteren, nagyon erős mezőnyben győzzek, s ez sikerült“

– szögezte le.

Kérdésünkre, hogy most végre tarthat-e hosszabb pihenőt, nevetve így válaszolt: „Hosszabb pihenőre szinte sosincs idő, de nem is akarok pihengetni, mert nagyon szeretek úszni. Február 25-én egy osztrák bajnokságon, a Hallstatti-tóban is szeretnék bizonyítani, amit kisebb hazai viadalok követnek. Mindezekkel zárul a téli idény, s azután már a nyári megmérettetésekre fogok készülni” – árulta el.

A klubukból ugyanis június elején majd egyedül utazik az észak-spanyolországi Vigo városba, ahol 27 kilométeres távot kell a lehető legjobb idő alatt megtennie.

„Hajóval visznek majd ki a tengerparttól 27 kilométerre található kis szigetre, ahonnan vissza kell úsznom a szárazföldre. Ez egy meghívásos verseny lesz, amelyen legtöbb százan vehetünk részt, és megtisztelő, hogy engem is meghívtak. Ott is igyekszem majd a legjobb formámat nyújtani…“ – ígérte meg. A Sportfanatic tagjainak az újabb kiváló eredményeikhez az olvasóink nevében is gratulálunk, és hasonló folytatást kívánunk!


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »