Jég­eső és vihar csap le a ká­ni­ku­lá­ban, ezekre a me­gyékre adtak ki ri­asz­tást

Vasárnap is sokat fog sütni a nap, de már többfelé alakulhatnak ki átmenetileg elszórtan futó záporok, zivatarok, néhol felhőszakadás, jégeső sem kizárt. Délután 31-36 fok között alakul a hőmérséklet, de a zivatarokat követően kis időre visszahűlhet a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra elsőfokú hőségriasztást adott ki Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére. Heves zivatar miatt pedig Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Vas és Veszprém megyére lesz elsőfokú riasztás érvényben.

Hírdetés

Hétfőn egy gyenge hidegfront hozhat elszórt záporokat, helyenként zivatarokat. Napközben 28-33 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Kedden a Dunától keletre lehet a legtöbb napsütés, nyugaton, északnyugaton viszont a nap második felében záporok, zivatarok is kialakulhatnak. A legmelegebb órákban 31-35 fokot mérhetünk.

Szerdán és csütörtökön sok napsütésre számíthatunk, számottevő csapadék nem valószínű. Egyre többfelé alakulhat 35 fok körül a csúcshőmérséklet – írja az Időkép.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »