Jé, a hollandiai zsidók Magyarországra költöznek biztonságot keresni

A zsidó lakosság közül legtöbben Izraelbe emigrálnak – 2015-ben Netanjahu jelentette ki, hogy az európai zsidóságot szívesen fogadják Izraelben –, de akadnak olyanok is, akik Magyarországon kezdenek új életet, mert itt nagyobb biztonságban érzik magukat, mint egy nyugat-európai országban.

Magyar Menedék - Soros

„Nem véletlen, hogy nemcsak Franciaországból, hanem Belgiumból és Hollandiából is egyre többen vándorolnak el. A zsidó lakosság közül legtöbben Izraelbe emigrálnak – 2015-ben Netanjahu jelentette ki, hogy az európai zsidóságot szívesen fogadják Izraelben –, de akadnak olyanok is, akik Magyarországon kezdenek új életet, mert itt nagyobb biztonságban érzik magukat, mint egy nyugat-európai országban. A magyar kormány 2015-ben zéró toleranciát hirdetett meg az antiszemitizmussal szemben. Jó érzés tudni azt, hogy a hazai zsidó közösségek szabadon és békében gyakorolhatják vallásukat, illetve hogy Magyarországon senkinek nem kell félnie kultúrája, identitása megvallásában.

Hírdetés

A Nieuw Israëlietisch Weekblad portál közvélemény-kutatása alapján a megkérdezettek 40 százaléka nem meri vállalni/bevallani zsidó származását, 48 százalék fél attól, hogy antiszemita erőszakos cselekedet áldozata lehet, 75 százalék véli úgy, hogy a holland kormánynak az összes vallási intézmény biztonsági és védelmi intézkedéseinek kiadását teljességében állnia kell. Sok feladat vár megoldásra Hollandiában, miközben egyre többen érzékelik és igénylik, hogy rendet és biztonságot kell teremteni az országban ezekben az amúgy is turbulens időkben.

A március 15-i választások győztese ugyan továbbra is a jobbközép-liberális VVD (Mark Rutte pártja), de Geert Wildersre is szép számmal szavaztak, hiszen a második helyen végzett. A bejutott pártoknak nem lesz könnyű koa­líciót formálni, de bízzunk benne, hogy az új kormánynak sikerül majd Hollandiát stabilizálni és biztonságossá tenni. A hollan­diai zsidóság békében és félelem nélkül szeretne élni országában.”

mi


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »