Jávor: Nagy hibát követ el hazánk

Magyarország nagy hibát követ el azzal, hogy évtizedekre elkötelezi magát az atomenergia mellett – mondta a Magyarország élőben című műsorunkban Jávor Benedek.

A Párbeszéd európai parlamenti képviselője szerint a nyugati világban nem ez a trend, az energetikába áramló tőke 60-70 százalékát a megújuló energiaforrások kiépítésébe fektetik. Jávor azt mondta, azért kezdeményez népszavazást a paksi bővítésről, hogy a választóknak legyen lehetősége megfordítani a kormány szerinte téves politikáját.

Hírdetés

„Az épülő atomerőműblokkok elsősorban Kínában, Indiában, Kelet-Ázsiában épülnek, Európában gyakorlatilag nincs. És azt látjuk globálisan, és egyébként Kínában, Indiában és más országokban is, Európában, Észak-Amerikában egyértelműen, hogy az energetikába befektetett összegeknek a 60-70 százaléka az elmúlt években a megújuló energiaforrásokba megy. Ez a világ energetikai trendje, ebből Magyarország megpróbálhat ezzel szembe menni, de ennek rendkívül nagy költségei lesznek” – jelentette ki a Párbeszéd EP-képviselője.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »