Jaroslav Paška halála összefüggésben lehet a COVID-19 elleni védőoltással

Jaroslav Paška halála összefüggésben lehet a COVID-19 elleni védőoltással

Az Állami Gyógyszerellenőrzési Ügynökség (ŠÚKL) véleménye szerint Jaroslav Paška politikus halála összefüggésben lehet a COVID-19 elleni védőoltással – tájékoztatott a Joj televízió.

Magdaléna Jurkemíková, az állami ügynökség szóvivője a TASR hírügynökségnek megerősítette, hogy júliusban bejelentés érkezett egy 67 éves, J. P. monogramú férfi haláláról, akit a Pfizer/BioNTech Comirnaty vakcinájával oltottak be. A szóvivő tájékoztatása szerint a bejelentést az információk alapján kivizsgálták, feldolgozták és továbbították az EudraVigilance-be a feltételezett mellékhatásokat összesítő európai adatbázisba.

Hírdetés

Pénteken (október 22.) kaptuk meg a boncolási eredményeket, amelyek alapján elkészült a jelentés, és az ügyet lezárták. Az oltás és a halál időbeli összefüggései alapján nem zárható ki, hogy a vakcina miatt alakultak ki az alapbetegség szövődményei, amelyek a beteg halálához vezettek. A ŠÚKL lehetségesnek tartja, hogy összefüggés van az oltás és a haláleset között”

– tájékoztatott a szóvivő.

Az ügynökség emlékeztetett arra, hogy a heti statisztikában informálnak a halálesetek és a védőoltások közötti összefüggésekről.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »