Járőrözni fognak a zsidók Budapesten, hogy megrendszabályozzák a “beszólogatókat”

Járőrözni fognak a zsidók Budapesten, hogy megrendszabályozzák a “beszólogatókat”

A Tett és Védelem Alapítvány önkéntesekkel venné elejét annak, hogy a főleg ortodox zsidókat érő „antiszemita beszólások, becsmérlések folytatódjanak”.

Az „antiszemita atrocitások” megelőzésére a Tett és Védelem Alapítvány (TEV) úgy döntött, egyfajta „önszerveződő biztonsági szolgálatot” hoz létre Budapesten a bulinegyedben – olvasható a Népszava szerdai számában. A lapnak Szalai Kálmán, az alapítvány titkára azt mondta, a szolgálat elejét akarja venni annak, hogy Magyarországra „importálják az észak- és nyugat-európai antiszemitizmus terjedő pestisét”, és mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy biztonsági szempontból „Budapest ne váljon olyan hellyé, mint némelyik nyugati nagyváros”.

Hírdetés

Az újság felidézte, nemrég A Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány kuratóriumi elnöke, Szabó György azt nyilatkozta a Népszava online felületén, hogy rendszeresen történnek verbális atrocitások a VII. kerületben. A szóbeli „agressziót” erősen ittas turisták követik el, angolul „becsmérlik” a zsidókat.

Leginkább az ortodoxokat éri impulzus, mert ők viseletük alapján jól beazonosíthatók. A biztonsági szolgálatról szóló elhatározás nem kizárólag Szabó György jelzései alapján született, de szerepet játszottak a folyamat felgyorsításában. Jelenleg a részletek kimunkálása folyik, várják az önkéntesek jelentkezését. A TEV-es szolgálat a tervek szerint együttműködik majd a rendvédelmi szervekkel – írja az újság.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »