Járható a vargyasi új híd

Járható a vargyasi új híd

Elindult az autósforgalom is az új vashidunkon – adta hírül tegnap a közösségi oldalon Imets Lajos, Vargyas polgármestere. Tamás Sándor megyeitanács-elnök arról számolt be, hogy a 41,8 méter hosszú és tizennégy méter széles, két oldalán járdával rendelkező új híd a Barót–Olasztelek–Vargyas–Hargita megye határa közötti 16 km-es útszakasz modernizálását célzó pályázat részeként valósult meg, a 4,6 millió lejes költséget európai uniós forrásokból és a megye saját költségvetésből fedezték.

A beruházás minden részletében még nincs befejezve – például szerdára is vártak még egy korlátot –, de végre megindulhatott a hídon az autósforgalom, ezért volt a jelképes avatása. „A pezsgős avatással és Ilkei Árpád tiszteletes úr által mondott áldással csak azt akartuk kifejezni, mennyire fontos nekünk ez a híd, és mennyire örülünk annak, hogy elkészült. A régi híd 112 évet tartott, remélem, ez is fogja legalább annyi ideig szolgálni a vargyasiakat és az erdővidékieket” – mondotta a községvezető.

Hírdetés

Tamás Sándor a vargyasiak jó szervezőkészségét emelte ki, mondván, eredményes munkájuk látszik, a község fejlődése lépten-nyomon tetten érhető, modernizációja az egész térség javára válik. „Újjáépítjük az erdővidéki úthálózatot, a vargyasi új híd és a községen áthaladó megyei út korszerűsítése ennek a nagyobb munkálatnak a részét képezi. Aki arra jár, láthatja, a falukép teljesen megváltozott, szélesebb az út, vízelvezető sáncokat, járdákat építettünk” – nyilatkozta.

A megyeitanács-elnök szólt a régi híd hasznosításáról is: az Osztrák–Magyar Monarchia idején épített régi vasszerkezetet ipari műemlékként őrizheti meg a helyi közösség. Hamarosan megteremtik a jogi lehetőségét annak, hogy átadják az önkormányzatnak, hogy azt a Selyemkertben helyezhesse el és hasznosíthassa belátása szerint.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »