Járhatatlan utak, derékig érő víz. Tegnap a fővárosra is lesújtott az özönvíz (képgaléria)

Járhatatlan utak, derékig érő víz. Tegnap a fővárosra is lesújtott az özönvíz (képgaléria)

A szerdai felhőszakadás és az özönvízszerű eső helyenként teljesen megbénította a közlekedést Pozsonyban. A pozsonyi tömegközlekedés járatai több tíz percet késtek, sőt néhány helyen az emberek a trolikból és városi buszokból ugráltak ki, mivel a jármű a hatalmas áradat miatt nem tudott továbbhaladni.

A tegnapi tájékoztatások szerint az áradat elöntötte a Bajkalská és a Prievozská utca alatti aluljárót. Víz alá került a Drieňová utca egy része, valamint a Tomášikova-Vajnorská kereszteződés utáni vasúti híd alatti rész is. Városszerte mintegy 50–60 perces késéssel kellett számolni.

A szemtanúk elmondása szerint jó néhány autó elakadt a nagy vízben. Az emberek derékig gázoltak a vízben, a forgalom a város egyes részein pedig teljesen leállt és bedugult.

A hatalmas özönvíz a Nagyszombati vámon (Trnavské mýto) lévő Central bevásárlóközpont garázsát is elöntötte, így az épületben tartózkodó embereket távozásra szólították fel.

Pozsony

Hírdetés

Nyitra

A Nyitra melletti falvakban, Salgón (Svätoplukovo) és a Cabajcsáporban (Cabaj-Čápor) a jégeső teljesen elverte a termést. Az említett falvakban egy rövid időre úgy tűnt, mintha visszatért volna a tél, mert a környéket hó borította.

“A jegyek megállás nélkül 15 percig potyogtak. A termés nemcsak a kertekben, de a földeken is teljesen tönkrement” – mondta az egyik salgói lakos.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »