Japánban SS-egyenruhás pincérek szolgálták föl a pezsgőt – Dél-koreai popsztár német katonai egyenruhás próbababával enyelgett

Japánban SS-egyenruhás pincérek szolgálták föl a pezsgőt – Dél-koreai popsztár német katonai egyenruhás próbababával enyelgett

Oszaka japán nagyvárosban a múlt vasárnap megnyílt az Unfair Club nevű éjszakai bár, ahol a vendégeknek SS-egyenruhába öltözött pincérek horogkeresztes palackokban szolgálták föl a pezsgőt. Oszaka utcáit teherautó rótta, s hordozta az éjszakai mulatót reklámozó transzparenst. A klub azonban alig egy hét után bezárt. Nyolc hónappal korábban, 2021 februárjában Sowon, a GFriend nevű dél-koreai pop-együttes sztárja átölelt egy nemzetiszocializmus korabeli német katonai egyenruhába öltöztetett próbababát, majd az így készült fényképet kiposztolta az Instragramon. A népszerű GFriend leány együttes három és fél hónap múlva feloszlott – írja a kotaku.com, nypost.com, philstar.com, és a timesofindia.indiatimes.com.

SS-egyenruhában szolgálták föl a pezsgőt – de nem sokáig

Oszaka japán nagyvárosban a múlt vasárnap ünnepélyes keretek közt megnyílt az Unfair Club nevű éjszakai mulató, amelynek tulajdonosa a Minami nevű szórakoztató negyedében teherautóra szerelt nagy méretű reklámfelülettel is hirdette az új vendéglátó egységet. Beszámolók szerint a klubban a Harmadik Birodalom korabeli német katonai egyenruhába öltözött pincérek és pincérnők szvasztikával díszített palackokból töltik a pezsgőt a vendégeknek. A mulató falán pedig nagy méretű szvasztika volt látható.

Ám alig egy héttel a megnyitás után az oszakai éjszakai mulató kénytelen volt bezárni, miután a Nagy-Britanniában tevékenykedő antiszemitizmus elleni szervezetek és zsidó emberjogi aktivisták élesen bírálták „az undorító vendéglátóegységet”. A Los Angeles-i Simon Wiesenthal Központ közleményében föltette a kérdést: „A japán nőket állítólag vonzzák a gyilkos SS-legényeknek beöltözött férfiak? Csakhogy mindez a hatmillió zsidó holokauszt-áldozat, köztük Anne Frank emlékének a gyalázatos megszentségtelenítése. Hol van a híres japán felháborodás”- olvasható a Simon Wiesenthal Központ közleményében.

A számon kért japán felháborodás elmaradt ugyan, de az Unfair Club éjszakai mulatóra alig egyhetes működés után lakat került.

Hírdetés

Egyenruhás próbababával kacérkodott a koreai popsztár

A japán Unfair Club nevű éjszakai mulató promóciós videóképei előtt nem sokkal, 2021 februárjában egy dél-koreai jelenség borzolta az antifák és az antiszemitizmus ellen küzdő seregnyi szervezet aktivistáinak idegeit. Dél-Koreában, 2015-ben alakult a hat tündérlányból összeállt GFriend nevű, jó hangszerelésű, jó hangzású nótákat, dallamos, lelket melengető dalokat előadó együttes. A közönség imádta a jellegzetes K-popzenét játszó lányokat, akik az utóbbi időkben már nem csak Koreában, hanem Japánban is nagy sikert arattak.

Csakhogy eljött 2021. február 2, amikor Sowon, a GFriend frontembere egy Szöultól északra levő kisváros európai hangulatot idéző retró kávézójában átölelt egy próbababát, amely a nemzetiszocializmus korabeli Németország katonai egyenruhájába volt beöltöztetve. Igaz, hogy nem egészen korhűen, szabályosan, de azért mégis. Csakhogy Sowon nem csak átölelte a próbababát, hanem az arcát kedveskedve megsimogatta, sőt gesztusáról fényképek is készültek, amelyeket már február 2-án a 25 éves előadó kitett az Instragram közösségi hálózatra.

Sowon fényképei azonban nem voltak hosszú életűek az Instragramon, mert szinte azonnal megindult a főleg Koreán kívüli erkölcsprédikáció és az ilyen bevett fenyegetések. Mások mellett egy @koozdolls nevű zsidó felhasználó bocsánatkérésre szólította föl a K-popsztárt, követelését olyan számadatokkal alátámasztva, hogy végül is pontosan hány zsidót öltek meg a holokauszt idején. A felháborodott tiltakozók arra is emlékeztették Sowont, hogy a fényképeket éppen a közelgő nemzetközi holokausztnap előtt posztolta a közösségi hálózaton.

A GFriend együttes impresszáriója bocsánatot kért a történtekért, s egyben közölte az érdeklődő érdekeltekkel: Sowon nem volt tisztában az egyenruha történetével, de miután felvilágosították, fölfogta cselekedetének súlyosságát, s rögtön le is törölte Instagramjáról az ominózus fényképeket. Mindenesetre az eset után alig négy és fél hónappal, 2021. május 18-án a GFriend tagjai kézzel írt levélben jelentették be rajongóiknak az együttes feloszlását, s egyben köszönetet mondtak az irántuk tanúsított szeretetért.

H. J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »