Japán olyan gyógyszerrel támogatna néhány országot, amely Kínában segített a koronavírus ellen

Japán olyan gyógyszerrel támogatna néhány országot, amely Kínában segített a koronavírus ellen

Japán húsz országot szeretne megsegíteni a koronavírus elleni harcban. Egy olyan gyógyszert teszteltek, amellyel az influenzát szokták kezelni, és amely hatékony lehet a covid-19 betegségek kezelésében is.

Az Avigan elnevezésű gyógyszert klinikai tesztelésekre használják, Kínában sikeresnek bizonyult a koronavírus ellen. A gyógyszer a Favipiravir néven is ismert, amelyet a Fujifilm Holdings nevezetű vállalat forgalmaz. A cég március végétől kezdett bele a klinikai tesztelésekbe.

Hírdetés

A japán külügyminiszter, Tošimicu Motegi elmondta, hogy több országgal szeretnének együttműködni, és húsz országnak szállítanak az Aviganu nevezetű gyógyszerből, köztük Csehországnak is.

A kutatók a gyógyszert egyébként a dél-kínai Šen-čene egyetemen kezdték tesztelni, nem messze Wu-chan tartományából, ahonnan a koronavírus terjedni kezdett. Az Avigan azoknál a betegeknél használ, akiknél enyhe tüneteteket vélnek felfedezni. A gyógyszert 2014-ben is tesztelték Nyugat-Afrikában, az ebola vírus ellen is eredményesnek bizonyult.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »