Japán lányzenekarból csinált náci hordát a Simon Wiesenthal Center

Japán lányzenekarból csinált náci hordát a Simon Wiesenthal Center

Bocsánatot kért a Sony Music, amiért náci egyenruhához hasonlító öltözékben adott halloweeni koncertet a Keyakizaka46 nevű lányzenekar.

Az online közzétett bocsánatkérésben a zenekar kiadójának japán képviselete biztosította a közönséget arról, hogy nem történhet hasonló eset. Akimoto Jasusi, a zenekar producere külön is bocsánatot kért.

A Keyakizaka46 a Tokió déli részén lévő Yokohama arénában lépett fel. A zenekar tagjai katonai jellegű fekete köpenyt és olyan kalapot viseltek, amelyen a náci emblémára, horogkeresztre és felette egy szárnyát kiterjesztő sasra emlékeztető szimbólum volt látható.

Hírdetés

Hétfőn a Simon Wiesenthal Center zsidó jogvédő csoport közleményben fejezte ki „a náci uniformis használata miatti felháborodását”. Felszólította a Sony Musicot és Akimotót, hogy kérjenek bocsánatot a fellépőruhákért.

„A náci jellegű uniformisokban a színpadon és a közönség körében táncoló fiatalok látványa nagy szenvedést okoz a náci népirtás áldozatainak” – mondta Abraham Cooper rabbi, a Simon Wiesenthal Center egyik elöljárója.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »