Janus-arcú Mazsihisz: csak egyes zsidó terroristákat ítél el, nehogy szó érje a ház elejét

Nem új jelenség ez a történelemben. Gondoljunk csak az 1956 utáni hazai valóságra! Egyes főávósokat elítéltek, félreállítottak, de csak azért, hogy leszereljék a népharagot. Most szóról szóra ugyanez ismétlődik az örökké szélsőségező Mazsihisz háza táján. A Síp utcai szervezet honlapján tegnap arról olvashattunk, hogy Frölich Róbert nemrég megválasztott országos főrabbi fészbuk-oldalán nyilatkozatot tett közzé.

Ebből idézek:

„A MAZSIHISZ az utóbbi napok izraeli erőszakos és gyilkos eseményeit a legmesszebbmenőkig elítéli, egyetértve David Lau askenáz főrabbi kijelentésével, mely szerint ez nem a Tóra és a judaizmus szerint való. Semmi sem mentheti a gyilkost vagy a terroristát, tartozzon bármely nemzethez vagy valláshoz!”

De szép is lenne, ha mindezt mondjuk Kun (Kohn) Béla vagy Rákosi (Rosenfeld) Mátyás (követőikről már nem is szólva, igen hosszú lenne a névsor) tetteivel kapcsolatban is így gondolnánk arrafelé Arról viszont, hogy a zsidó világszemlélet alapja nem a Tóra, hanem a Talmud, ami azért csak bizonyos entitás embereit tartja sérthetetleneknek (nem kérdés, melyikét), még vitát kezdeni is felesleges.

Hírdetés

Odáig jutottunk tehát, hogy verbálisan (másként persze nem) elítéli a Mazsihisz is „az elmúlt héten egy palesztin család háza ellen elkövetett, egy másfél éves kisgyerek életét kioltó gyújtogatás”-t, és közli, hogy „az izraeli kormány vasárnap bejelentette, szigorítja a zsidó szélsőségesek elleni intézkedéseket”.

Attól tartunk, hogy ha ez minden „zsidó szélsőséges”-re vonatkozik, nem fogják győzni irammal. Akkor ugyanis nemcsak az Izrael állam területén élő szélsőségeseik ellen kell majd fellépniük, hanem az öt világrészen szétterülők ellen is.

Igen, de hogyan? „A jövőben velük szemben is alkalmazható lesz az adminisztratív őrizetben tartás, vagyis vádemelés nélküli határozatlan ideig tartó fogva tartás, amit eddig csak a palesztin szélsőségesekkel szembeni eszközként vetettek be Izraelben.” – tudtuk meg az újdonsült főrabbi nyilatkozatából. Hát, ha ez így lesz, bizonyosra vehető, hogy tetteik súlyával egyenlő arányban bánnak el majd velük?

Ilyen hát a kettős mércézés napjainkban. Néhány nagykutyát lefejezünk, a többit pedig futni hagyunk. És nemcsak Izraelben, természetesen.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »