Janics Natasa párt választott

Új páros formálódik a 2016-os válogatókra. A háromszoros olimpiai bajnok Douchev-Janics Natasa a szolnoki Bodonyi Dórával (b) készül fel a K-2 500 méterre.

Kovács Katalin és Homonnai Luca után új párostárssal fut neki a 2016-os felkészülési időszaknak Douchev-Janics Natasa. A szolnoki edzőtáborban készülő versenyzőt egy próba erejéig ugyanis megkereste a tavaly K-2 1000 méteren világbajnoki bronzérmes Bodonyi Dóra trénere, Ceglédi Gábor, s a kísérletezés sikeresnek bizonyult.

– Valóban mi kerestük meg Natasát, hogy próbáljuk ki a párost – mesélte Bodonyi Dóra. – A múlt heti első összeszoktató edzés rengeteg pozitív érzést adott, és a mai közös tréning is meggyőzött bennünket arról, hogy van értelme a közös munkának, biztatóak az első benyomások. Egyelőre én ülök elöl a hajóban, de Natasa olyan jól le tud követni engem, hogy meglehet, így is marad a felállás.

Hírdetés

A két versenyző együtt készül Szolnokon, majd decemberben Douchev-Janics Győrben tréningezik, ezt követően pedig Szerbiában és Horvátországban folytatják a közös munkát. Bodonyi Dóra a 2015-ös szezonban sokat lépett előre, K-1 500 méteren hat másodpercet fejlődött, s bízik benne, hogy jövőre még 1.5-2 másodpercet tud faragni az idejéből.

– Ha ez összejönne, akkor egyéniben már én is dobogós tudnék lenni, ami nem mellékes a csapathajós szereplés szempontjából. A 2015-ös idény rendkívül motiválttá tett, érzem és látom a fejlődési lehetőséget magamban, szóval igen, az én fejemben is ott él a riói olimpiai – folytatta a versenyző, aki bízik benne, hogy új párjával méltó ellenfelei tudnak majd lenni a világbajnoki címvédő Szabó Gabriella, Kozák Danuta párosnak.

– Nyitott voltam egy új párosra, így jókor jött a megkeresés. Szerencsénk van, mert passzolunk egymáshoz, bár az egyelőre még nyitott kérdés, hogy ki ül majd elöl a hajóban – tette hozzá Douchev-Janics Natasa.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »