Ján Mikas: Szlovákiában megvan a remény a járványhelyzet javulására

Ján Mikas: Szlovákiában megvan a remény a járványhelyzet javulására

A tiszti főorvos felhívja a lakosság figyelmét, hogy legyenek fegyelmezettek, és akkor megvan a remény a járványhelyzet javulására.

Ján Mikas nyílt levelet intézett az ország lakosságához, amelyben azt hangsúlyozta, sok függ az emberek viselkedésétől a húsvéti ünnepek idején.

Az elmúlt hónapok nagyon nehezek voltak, hiszen a kórházak megteltek koronavírusos fertőzöttekkel, és több ezer család elvesztette valamelyik családtagját. Éppen olyan helyzetbe kerültünk, amelytől a leginkább rettegtünk.

Hírdetés

„Úgy mutatkozik, hogy a helyzet javul, ez pedig a hosszú és nehéz időszak után reménykeltő számunkra. Ám, hogy ez a pozitív irányzat beigazolódjon, össze kell fognunk és fegyelmezetten kell viselkednünk továbbra is” – hívta fel a figyelmet.

„Karácsony után azonban láttuk, hogy milyen súlyos árat fizettünk a gondtalan napokért. Nem engedhetjük meg, hogy ez megismétlődjön” – hangsúlyozta.

Rámutatott, hogy éppen a fegyelmezettséggel járulhatunk hozzá a helyzet javulásához, amelynek következtében a gyerekek visszatérhetnek az iskolába, és lassan valamennyi korlátozás megszűnhet.

(BM/Felvidék.ma/Teraz.sk)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »