Jamie Oliver sírva fakad, ha megtudja, milyen konyha látja el budapesti éttermét

Jamie Oliver sírva fakad, ha megtudja, milyen konyha látja el budapesti éttermét

A gyors, friss, egészséges ételeket promózó milliomos sztárszakács biztos nem lesz boldog, ha megtudja, milyen körülmények uralkodnak a budapesti éttermét ellátó konyhában.

Több kilónyi lejárt szavatosságú tejszín, jelöletlen termékek, ömlesztve tárolt húsok, mosogató helyett kézmosóban elmosogatott edények, nem megfelelő hőmérsékletű hűtők és fagyasztók – mindez nem egy kőbányai kínai büfé eredménylistája egy Nébih-ellenőrzés után, hanem az egyik legnevesebb konyháé.

A hvg.hu birtokába került jegyzőkönyv szerint a neves Zsidai Gasztronómiai Csoport központi konyhájában tártak fel a hatóságok egy sor súlyos szabálytalanságot, a melyet 1,2 millióra bírságolták. Ez a konyha látja el többek között Jamie Oliver budapesti éttermét, a Jamie’s Italiant is.

Nem mintha ide tartozna, de vezetője, Zsidai Zoltán Roy kitűnő kapcsolatot ápol Orbán Viktor lányával, Ráhellel, aki korábban Zsidaiék cégénél dolgozott, ebből elvakultabb kommentelők persze akár azt is levezethetik, hogy az Orbán még a tányérját se mossa el, miközben lop.

Hírdetés

Az üzemeltetők szerint ugyanakkor a vizsgálat eredményéről még nem született jogerős határozat. Állításuk szerint a tavasszal nyitott termelőkonyhájuk „jelenleg részben fejlesztés alatt áll”,  így annak működési rendjét még egyeztetik az illetékes hatóságokkal, mert tevékenységük során „minden tekintetben meg kívánnak felelni az irányadó jogszabályoknak”.

A teljes cikk itt olvasható, ez pedig csak úgy eszembe jutott, mert vicces:

Jamie takarékos kajái

Jamie Oliver optimista, találékony és rendkívül hasznos sorozattal tér vissza.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »