James Morris: az amerikai politika a következő világháborút eredményezheti

Washington politikai manővereivel taktikai, stratégiai beavatkozásával felrobbanthatja az egész Közel-Keletet, és ez a fajta katonai, politikai hozzáállás a következő világháború bekövetkezését jelentheti – állította a PressTV-nek adott interjújában James Morris amerikai politikai kommentátor, az America-hijacked.com felelős szerkesztője. Mint mondta, az amerikai katonai beavatkozás más országok életébe, különösképpen a 2003-as iraki katonai invázió eredményezte az olyan brutális terrorista csoportok létrehozását, mint például az Iszlám terrorÁllam.

Morris azzal érvelt, hogy a korábbi iraki vezető, Szaddam Husszein sikeresen kordában tartotta az al-Kaida fegyvereseit Irakban. Ezekből a csoportokból jött létre az ISIL azután, hogy az Egyesült Államok megdöntötte Szaddam uralmát.

Morris emlékeztetett: amerikai hírszerzők és katonai stratégák is figyelmeztették időben az amerikai kormányt, hogy „az amerikai beavatkozás az arab-muzulmán világ ügyeibe, beleértve Irakot, Jement a terrorista csoportok megerősödéséhez és komoly tényezővé válásához vezet.

Hírdetés

Morris azt állította: hogy a háború héják az Egyesült Államokban, – mint például John McCain szenátor, az amerikai Zsidó Lobbi szócsöve – figyelmen kívül hagyták ezeket a figyelmeztetéseket, és csak Izrael érdekeinek képviseletével foglalkoztak.

Morris úgy fogalmazott: az Iszlám terrorÁllam cionista napirend alapján tevékenykedik, amelyet az 1980-as években egy fanatikus izraeli stratéga Oded Yinon dolgozott ki. Ennek lényege, hogy ellenségnek tekintsenek minden olyan közel-keleti országot és népet, amelyek nem támogatják Izrael terjeszkedő, Nagy-Izraelben gondolkodó politikáját.

Az egyre jobban fenyegető ISIL terrorista csoport viszont egyre inkább rettegéssel tölti el azon amerikai törvényhozókat, akik attól tartanak, hogy a terroristák észrevétlenül beszivárognak az Egyesült Államokba.

ISIL, más néven ISIS vagy IS uralja Szíria északi területét.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »