Jakab Péter válasza Szegedi Csanádnak: Áruló nem leszek

„Szegedi Csanád, követve mesterét „kell a díszzsidó” címmel közzétett egy írást, amely döntően ismét rólam szól. Egy írást, amelyben elmondja, hogy valójában ki is lehetek, mit is érezhetek, mit is gondolhatok” – írta közleményben Jakab Péter, a Jobbik miskolci polgármester-jelöltje. Ha röviden akarok válaszolni, Arany János szavaival élek: „Gondolta a fene!” – közölte a politikus.

Vagyok, aki voltam, leszek, aki vagyok!

Hírdetés

„Ami sosem voltam, és sosem leszek: díszzsidó, jelentsen ez bármit is. Magyar vagyok, mert így neveltek, mert magyarul beszélek és magyarul gondolkodom. Nem Izraellel vagyok szolidáris, hanem Magyarországgal, és nem az érdekel, hogyan ítélnek meg a zsidó jog szerint, hanem az, hogyan ítélnek meg a magyar szokások szerint

Ami sosem voltam, és sosem leszek: Köves Slomó tanítványa. A rabbi korábban nyílt levelet írt nekem, ami hemzseg a tévedéstől, ily módon a tanítványé is. Pedagógusként is kötelességem a javítás. Szegedi azt írja: a „cinikus pártvezetésnek” szüksége van egy zsidóra, akivel takarózhat. A pártvezetésnek és a miskolciaknak ezzel szemben egy polgármesterre van szüksége, aki végre biztonságossá és élhetővé teszi városunkat. Azt írja, belső harcot vívok magammal és az „elvtársaimmal”. Ezzel szemben azokkal vívok harcot, akik élhetetlenné tették a városomat. Harcot vívok a miskolciakért, a magyarokért, a gyermekeimért. És ebben a küzdelemben az „elvtársaim” a legfőbb támaszaim. Őket és ezt a küzdelmet dobta el Szegedi Csanád, amikor beállt azok közé, akik a mindennapjaikat és a magyarsághoz való viszonyukat holokausztcentrikus vádközösségként élik meg magyarcentrikus sorsközösség helyett. Antiszemitáznak mindenkit, aki nem kedvükre való, és erről vitát sem hajlandóak nyitni. Holokausztrelativizálással vádolnak mindenkit, akinek a mindennapjait nem a 70 évvel ezelőtti események töltik ki, hanem a gyermekei jövőféltése. Auschwitzban akarják mutogatni, mi is az a holokauszt, miközben épp az ő katonáik hajtják végre a következőt Gázában. No, ez az igazi meghasonulás, és csak reménykedem benne, hogy ez sokkal nagyobb vívódást vált ki Szegedi Csanádból, mint a saját története.

Végezetül, ami sosem voltam, és sosem leszek: áruló és esküszegő. Sosem fogok hátat fordítani azoknak, akik bíznak bennem, akik bennem látják mindazt, ami hitet adhat nekik egy jobb élet reményéhez Miskolcon vagy bárhol a Kárpát-medencében. Az én életprogramom az ő sorsuk jobbá tétele, Szegedi Csanádé a jóvátétel. Különbözőek vagyunk. Vagyok, aki voltam, leszek, aki vagyok” – közölte Jakab Péter.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »