Jakab Péter megdöbbent és bejelentette: kilép a Jobbikból

Jakab Péter megdöbbent és bejelentette: kilép a Jobbikból

Gyöngyösi Márton pártelnök levelére válaszolva egyebek mellett azt írta, hogy az ellene felhozott vádakhoz hasonlókat a Fidesz szokott megfogalmazni.

Mint arról az Infostart is beszámolt, megelégelte a Jobbik elnöke a párton belüli csatározást, és nyílt levélben szólította fel elődjét, hogy döntse el, mit akar. Gyöngyösi Márton egyebek mellett azt írta, „ha menni akarsz, add vissza a mandátumodat, lépj ki a pártból, aztán te balra, mi jobbra”. Ultimátuma indoklásául például azt írta, hogy “Jakab Péterből már „egy görcsbe rándult arccal, szélsőbalos proletár eszméket vadul üvöltöző politikus lett, akiből a közélet mémeket gyárt”.

Jakab Péter csütörtök délután Facebook-posztban válaszolt a levélre, és azt írta, megdöbbent annak tartalmán. “Ha az az új jobboldali politika, hogy úgy beszélsz, mint a Fidesz, az soha nem lesz az én politikám” – jelentette ki.

Azt írta, hogy a béke érdekében az utóbbi időben már nem szólalt fel a parlamentben és a tüntetéseken sem. Gyöngyösi Mártonnak címezve közölte: “De neked ez sem elég. Ma a leveledben már szélsőbalos proletár őrjöngésnek nevezted azt, ahogy beszélek.” (…) Ám “az emberek az utcán, a boltban, a piacon, a pályaudvaron, a hétköznapi életben sokkal keményebben beszélnek a Fideszről, mint én” – magyarázta Jakab Péter azt, hogy ő a “néppel” tart, az “emberek között van nap mint nap”.

“Te a Jobbik új elnökeként ma választás elé állítottál: ha maradok a nép pártján, ha továbbra is nyersen, őszintén, karcosan akarok kiállni a válság vesztesei, az Orbán-rezsim károsultjai mellett, akkor nincs helyem a Jobbikban. Nos, Marci, akkor nincs helyem a Jobbikban. Ha a nép és a Jobbik között kell választanom, nem kérdés, melyiket választom.”

Hírdetés

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */
ado.slave(‘adoceanindexhuokdtbqijve’, {myMaster: ‘dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47’,
onServerEmission: function(){document.getElementById(“y-adoceanindexhuokdtbqijve”).classList.add(“uysdfa6ds”);},
onServerEmissionEmpty: function(){}
});

Hosszú üzenetét azzal zárta, hogy ezennel kilép a Jobbikból, független képviselőként pedig marad “a nép pártján pont úgy, ahogy eddig”. Vagyis az országgyűlési mandátumát nem adja vissza.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »