Jakab már meg sem cáfolja, hogy baloldali párttá tette a Jobbikot

Jakab már meg sem cáfolja, hogy baloldali párttá tette a Jobbikot

Kibújt a szög a zsákból.

Jakab Pétertől, a Jobbik elnökétől és miniszterelnökjelölt-jelöltjétől már megszokhattuk, hogy egy-egy demagóg szövegért nem kell a szomszédba mennie. Minden egyes utcafórumán úgy ad elő kisszámú, de annál lelkesebben tapsoló közönségének, ahogy azt betanulta a tükör előtt.

Szövegei extra dolgokat nem tartalmaznak: lényegében úgy írja le az ország helyzetét, mintha csak egy dél-amerikai kis faluban élnénk. Elhatalmasodott mélyszegénység, hatalmas a korrupció, ezekbe a mondatokba pedig beleszövi Orbán Viktort vagy Mészáros Lőrincet, akik mindezeknek az előidézői.

Pár napja töltött fel a közösségi oldalára egy videót, amelyben egy cigány származású fiatalemberrel beszélget a romák felzárkóztatásáról. Tőle megszokott módon nem mondta el a teljes igazságot, helyette a kormány elleni hergelésbe fogott.

A statisztikák azt mutatják, hogy

Emlékszünk arra, hogy milyen volt a 2010 előtti korszak felzárkóztatási politikája. És ezt a világot akarja visszahozni Jakab Péter a szocialistákkal való szövetségkötéssel.

Megkérdezték Gyurcsány bohócától, hogy a baloldalnak mi a programja a romák felzárkóztatására. Ezen a ponton el kellett volna mondania, hogy a szocialisták mit kínálnak, és miben különbözik tőlük a Jobbik – amely valamiért még jobboldali pártnak nevezi magát.

Hírdetés

Jakab Péternek a szeme sem rebbent, nem javította ki a kérdezőt, hanem elmondta, hogy a baloldal hogyan képzeli el a cigányság megsegítését.

Valamikor a Jobbik egy nemzetben gondolkodó, jobboldali pártnak számított. 2018 óta azonban ez radikálisan megváltozott, és retorikájukban, megnyilvánulásaikban már többségbe kerültek a balos elemek, nosztalgikus antiszemitizmussal és rasszizmussal keveredve.

És ezt Jakab Péter már nem is kívánja eltitkolni. Nyíltan vállalja kamerák előtt is, hogy a Jobbikból baloldali párt lett. Ahogy a miniszterelnök fogalmazott korábban:

Így jár az, aki szövetkezik Gyurcsány Ferenccel. Hogy ezt a korábbi szavazói elnézik-e neki, az majd jövő tavasszal a választáson kiderül.

www.888.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »