Jakab hülyére veri Gergőt

Jakab hülyére veri Gergőt

Szavazást indított az Index arról, hogy ki legyen az ellenzék miniszterelnök-jelöltje a 2022-es választáson. A legnagyobb magyar közéleti lap oldalán csaknem harmincezer olvasó voksolt. (Összehasonlításképpen: a közvélemény-kutatók általában ezerfős mintán dolgoznak, igaz, sokkal reprezentatívabb adatokat hoznak ki korra, nemre, településtípusra és végzettségre tekintettel is.)

 

Fekete-Győrt még a „valaki más” opciója is verte

Hírdetés

Mindenesetre a reprezentatívnak semmiképp sem nevezhető felmérésen Jakab Péter zárt az első helyen. A Jobbik elnöke 9101 szavazatot kapott, jócskán megelőzve ezzel a másodikként befutó Karácsony Gergelyt. A főpolgármesterre 5164 voks érkezett. Vele közel fej-fej mellett végzett Márki-Zay Péter, aki kilenc szavazattal maradt le.

A Partizánban csúnyán megégő Momentum-elnök, Fekete-Győr András csúnyán lemaradva az utolsóként végzett, 1214-en látnák őt szívesen Orbán Viktor kihívójaként. Nála még a „valaki más” opció is több szavazatot kapott.

Egyébként Jakab Péter elsőségét néhány közvélemény-kutató közelmúltbéli mérése is alátámasztja: a Medián és a Nézőpont is a Jobbik elnökét hozta első helyen az április kutatásában.

Jakab Péter nyerte az Index szavazását arról, ki legyen Orbán kihívója 2022-ben


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »