Jakab Elemérből mégsem lesz OT-tag? Jelölésének visszavonását szorgalmazza az MKP és az Összefogás platformja

Jakab Elemérből mégsem lesz OT-tag? Jelölésének visszavonását szorgalmazza az MKP és az Összefogás platformja

„A múlttal nem terhelt tagokkal politizáljunk keleten is!” Így kezdődik az a nyílt levél, amelyben a Szövetség Kassai Kerület Tanácsának MKP, illetve Összefogás Platformjának politikusai azt kérik a Most-Híd platform vezetésétől, „fontolja meg és vonja vissza” Jakab Elemér jelölését a párt országos tanácsába.

Ahogy arról portálunk is beszámolt, a Szövetség jónéhány politikusa ellenérzésekkel fogadta, hogy a párt most-hidas platformjának nagymihályi politikusai Jakab Elemért jelölték a Szövetség Országos Tanácsába. Bár erre a pártszabály alapján minden joguk megvolt, az egykori parlamenti képviselő a vegyespárt korrupciós ügyeinek egyik szimbóluma lett az elmúlt években, így érthető módon mind a közvélemény, mind a Szövetség másik két platformja részéről értetlenkedés, sőt felháborodás fogadta a jelölést.

Hírdetés

A december végén kelt, és ma megjelent nyílt levél szerzői azt írják: 

A Szövetség a felvidéki magyar közösség jövője és megmaradása érdekében jött létre. Azzal a reménnyel indultunk el ezen az úton, hogy az egyesülés nem csupán matematikai, hanem minőségi változást hoz majd a korábbi romboló szembenállás helyett. Örömmel nyugtáztuk, hogy ezt felismerve több vezető szlovákiai magyar politikus háttérbe vonult, és nem terheli megosztó szerepvállalásával a létrejött egységet. Ezért arra kérjük Jakab Elemér korábbi parlamenti képviselőt, hogy kijelentésével összhangban: ,,Az biztos, hogy képviselő, sőt képviselőjelölt sem akarok lenni, az országos politikában nem szeretnék részt venni” (2021. nov. 23.) – tanúsítson hasonló bölcsességet, és vonuljon vissza a politika élvonalából. Ne vállaljon szerepet annak a pártnak a vezető testületeiben, melynek létrejöttét eleve nem támogatta, és ezen párt színeiben ne törekedjen jelöltségre sem országos, sem megyei szinten. Tudjuk, hogy a Nagymihályi járásban a Most – Híd platform rendelkezik a múlttal nem terhelt, de a jövőt építő, rátermett tagokkal, akikkel az együttműködés teljes mértékben elfogadható és hasznos közösségünk számára. Ezért, noha tiszteletben tartjuk a Nagymihályi járás Most – Híd platform delegálását, mégis arra kérjük a platform tagjait, valamint az országos vezetőségét, hogy fontolják meg és vonják vissza Jakab Elemér jelölését a Szövetség párt Országos Tanácsában.

A nyílt levelet a Szövetség Kassai Kerület Tanácsának MKP Platformjából Varga Tibor, Furik Csaba, Major György, Gergely Papp Adrianna és Beke Beáta, az Összefogáséból pedig Kiss Kolos és Nagy György írta alá.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »