Jakab: Az encsi lincselés az utolsó csepp a pohárban

Jakab: Az encsi lincselés az utolsó csepp a pohárban

Encs cigánytelepén kis híján meglincseltek egy asszonyt, akinek a kocsija elé kiszaladt egy felügyelet nélkül hagyott gyermek az utcára. Borsodban 12 év után megismétlődhetett volna az olaszliszkai tragédia, ami pontosan mutatja mi mindent értek el az aktuális kormányok, de jellemzően az Orbán-kormány a cigánytelepek és a bűnözés felszámolása terén – mondta Jakab Péter szombati sajtótájékoztatóján.

A Jobbik országgyűlési képviselője a helyi rendőrség épülete előtt hangsúlyozta: a Fidesznek nem érdeke felszámolni a cigánytelepeket és felzárkóztatni a cigányságot. A Fidesznek láthatóan az a célja, hogy a jelenlegi helyzet fennmaradjon, hiszen így tud a felzárkóztatásra hivatkozva milliárdokat ellopni, és így tud egy egyre népesebb, egyre züllöttebb, egyre olcsóbban megvásárolható szavazóbázist megtartani magának – húzta alá az ellenzéki párt szóvivője. Mint fogalmazott, a fideszes kormányt az sem érdekli, ha a cigánytelepek lakói bestiális módon tombolnak, törnek, zúznak, vagy épp meglincselik a magyarokat. Az állam, a hatóságok kivonultak a telepekről, magukra hagyták az ott élő tisztességes, adófizető embereket, nyugdíjasokat, dolgozókat a bűnözőkkel szemben.

A politikus szerint az encsi lincselés felkiáltójel kell, hogy legyen Orbánék számára: itt az idő, visszafoglalni a bűnözők által uralt településeket, településrészeket.

Hírdetés

A Jobbik azonnali beavatkozást sürget az Encshez hasonló települések, településrészek biztonságossá tételéhez. Követelik, hogy az ország minden egyes bűnügyileg fertőzött cigánytelepén, a telep kellős közepén, 24 órás rendőri jelenléttel létesüljenek rendőrőrsök, az egyenruhások pedig egészen addig legyenek jelen, míg a törvényes rend, a nyugalom helyre nem áll.

Mint arról korábban beszámoltunk, múlt hét szombaton egy nő véletlenül elsodort egy gyereket, aki szabálytalanul közlekedett az úttesten a Borsod megyei Encs Fügöd nevű városrészén. A helyi kisebbség egyes tagjai szinte azonnal körbevették a nőt és kiverték a fogait.

Az ügyészség szerint nem álltak fenn az előzetes letartóztatás különös feltételei (szökés, elrejtőzés veszélye, bizonyítás megnehezítése vagy a bűnismétlés), ezért nem kerülnek rácsok mögé az ártatlan asszonyt összeverő férfiak.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »