Jakab a konzultációról: „Magyarország miniszterelnöke elvesztette a józan eszét”

Jakab Péter Jobbik-elnök Facebookon közzétett videójában élesen kritizálta Orbán Viktor ma reggel bejelentett nemzeti konzultációját. Mint az ellenzéki politikus fogalmaz,

félmillió honfitársunknak nincs állása, akinek van, annak is csökkent a fizetése.

Jakab szerint az emberek megélhetést biztosító gazdasági mentőcsomagra számítottak, ehelyett azonban konzultációt kapnak, melynek témája: Soros.

Az ellenzéki vezető úgy véli, küldhettek volna az embereknek postán egy-egy maszkot, anyagi segítséget is, de ehelyett konzultációs ív érkezik. Úgy fogalmazott:

ez nem válságkezelés, hanem a magyar emberek hátba szúrása.

Szerinte a konzultációra fordított összegből meg lehetne emelni az álláskeresési járadék összegét, ki lehetne pótolni a bajba jutott munkavállalók bérét vagy el lehetne engedni nyugdíjba azokat, akik 60 év felettiként veszítették el az állásukat.

Hírdetés

 

Micsoda meglepetés! A kormánypártok támogatják a konzultációt!

A Fidesz és a KDNP támogatja a koronavírusról és a gazdaság újraindításának intézkedéseiről szóló újabb nemzeti konzultációt, és arra kérnek mindenkit, pártállástól függetlenül vegyen részt rajta – mondta Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteki online sajtótájékoztatóján.

Azt a magyarok már megszokhatták, hogy a Fidesz-KDNP számára nagyon fontos az emberek véleménye, ezért a Magyarországot érintő legfontosabb kérdésekben mindig kikérik azt – közölte Hollik István. A kommunikációs igazgató felidézte, hogy így történt ez a migrációt, a családok védelmét, vagy a rezsicsökkentést illetően is.

A koronavírus megjelenése az egész világban új helyzetet teremtett, így Európában és Magyarországon is – mutatott rá a kormánypárti politikus. Úgy fogalmazott: az ma már Magyarországon elmondható, hogy a vírus elleni védekezés első szakaszát sikerrel lezártuk, de a járvány és az általa okozott gazdasági válság elleni küzdelem java még előttünk van.

Hollik István azt mondta: ez – a kilencedik nemzeti konzultáció – most arról szól, hogy a koronavírus okozta válsághelyzetből hogyan lábaljon ki Magyarország. Szavai szerint ez mindenkit, minden magyar embert érint, mindannyiunk közös jövőjéről szól.

A kereszténydemokrata politikus jelezte: a Fidesz és a KDNP természetesen támogatja a kormányzat által indított nemzeti konzultációt. Arra kérnek minden magyar embert, hogy pártállástól függetlenül, vegyen részt abban, és mondja el a véleményét. A Fidesz kommunikációs igazgatója hangsúlyozta: csak akkor győzhetjük le az előttünk álló nehézségeket, ha összefogunk, és ennek fontos eszköze a nemzeti konzultáció.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »