Jakab: "A gyűlölet az önök veszélyes terve"

Jakab: "A gyűlölet az önök veszélyes terve"

Jakab Péter mai parlamenti felszólalásában emlékeztette a képviselőket: egy éve, hogy „Önök, fideszes rabszolgatartók” keresztülverték a rabszolgatörvényt, amivel megüzenték a nyugati multiknak, hogy lényegében bármit megtehetnek. Ezzel nőtt a magyar munkások kiszolgáltatottsága, akik a politikus szerint nem merik kinyitni a szájukat, ha mégis megteszik, ukránokat vesznek fel helyettük.

A Jobbik politikusa azt is mondta, hogy a magyarok egyharmadának már annyi megtakarítása sincs, hogy munka nélkül akár egy hónapot túl tudna élni. Deutsch Tamás korábbi szavaira, melyek szerint az emberek azért túlóráznak, mert szeretnek a munkahelyükön lenni, hozzátette, valójában azért vannak bent tovább, hogy tudják fizetni a hiteleket, a számlákat, vagy egy kiadós hétvégi bevásárlást.

Jakab ezután adatokkal érzékeltette a folyamatokat: a sertéshús ára 15, a friss zöldségé 31 százalékkal drágult, de a burgonya ára is emelkedett, miközben a bérek eközben mindössze 10 százalékkal nőttek.

„Ennyit arról, hogy mennyit ér egy magyar melós fizetése” – mondta. A kormány szerint nemzetközi folyamatoknak köszönhetők ezek az áremelések, de a Jobbik frakcióvezetője szerint a bérszínvonal a kormány sara, miközben a csehek, a lengyelek és a szlovákok is jobban keresnek a magyaroknál.

Jakab szerint a kormány modern oktatást és egészügyet nem, csak gyűlöletet ad, ami nagyon veszélyes és oda vezetett, hogy a magyar ember már önmagát is képes gyűlölni.

Hírdetés

A gyűlölet az önök veszélyes terve, addig maradhatnak hatalmon, amíg képesek összeugrasztani a magyar embereket.

Jakab azt üzente honfitársainak: túl kicsi ez az ország ahhoz, hogy egymást marjuk, ezért arra kéri a magyar embereket, hogy az újévben álljunk oda mindenki mellé, aki a rezsim vesztese. Úgy látja, ha képesek leszünk összekapaszkodni, akkor kimondhatjuk, hogy „igen, ez a nemzet győzelemre született”, mert a gyűlöletet mindig legyőzi a szeretet és a szolidaritás.

A teljes felszólalás:

Jakabnak Dömötör Csaba fideszes államtitkár válaszolt, szerinte a felszólalás lényege az volt, hogy az ellenzéki képviselő a gyűlölet hangján követelt szeretetet.

Dömötör kiemelte Borsodot, miután Jakab ebből a megyéből érkezett, és ő maga is a térségből származik. Az államtitkár által ismertetett borsodi adatok: a munkanélküliség 17,5-ről 4 százalékra csökkent, a nettó átlagkereset családi adókedvezmény nélkül 62 százalékkal emelkedett, a regisztrált bűncselekmények száma 26 ezerről 12 ezerre csökkent.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »