Jáír Netanjáhu: Orbán Viktor Magyarországot megtette Izrael Vaskupolájának Európában

Jáír Netanjáhu: Orbán Viktor Magyarországot megtette Izrael Vaskupolájának Európában

Jáír Netanjáhu, a volt izraeli miniszterelnök, Binjámin Netanjáhu, az ellenzéki Likud párt elnökének fia az izraeli ICE hírportálon cikket írt a legutóbbi magyarországi országgyűlési választások kimeneteléről, Orbán Viktor Izraelt támogató politikájáról, illetve édesapja és a magyar miniszterelnök szoros kapcsolatáról. A politológus Netanjáhu azt reméli, hogy a világ több országában is végbement baloldali, sőt szélsőbaloldali változás után a liberális progresszióellenes nemzeti, jobboldali erők magyarországi választási sikere után másutt is, például az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusában is bekövetkezhet a jobboldali, nemzeti elkötelezettségű pártok és politikusok hatalomra kerülése.

Jáír Netanjáhu (30), a volt izraeli miniszterelnök, Binjámin Netanjáhu politológus, művészettörténész fiáról portálunkon már többször is írtunk. A többi között beszámoltunk arról, hogy 2019 őszén Schmidt Mária meghívásának és vendéglátásának köszönhetően a XXI. Század Intézetben előadást tartott a nemzetközi, s azon belül a közel-keleti helyzet alakulásáról és George Soros ártalmas tevékenységéről. Netanjáhu fia néhány nappal ezelőtt Miért számít jó hírnek Izrael számára a magyarországi választások eredménye? címmel írt cikket az ICE (Information, Communication, Economic) című héber nyelvű hírportálon.

Orbán Viktor modellként tekint Izraelre

Jáír Netanjáhu elöljáróban megállapítja: Orbán Viktor a világ egyik kiemelkedőbb konzervatív vezető politikusa, aki – akárcsak Binjámin Netanjáhu – nem hajlandó térdet hajtani és hajbókolni a nagyvilágban egyre inkább tért hódító „progresszió” előtt (a cikkíró valószínűleg a progresszív liberális eszmerendszerre gondolt – H. J.). „Orbán Izrael igaz barátja, aki következetesen támogatja Izraelt minden európai fórumon”, állapítja meg, majd hozzáfűzi: „A magyar miniszterelnök Izraelt tekinti a szuverenitásáról lemondani nem hajlandó nemzetállam modelljének. Orbán Viktor markáns keresztény önazonossága és a Binjámin Netanjáhuval fennálló szoros kapcsolata is hozzájárul a magyar miniszterelnök Izrael iránti rokonszenvéhez” – írja.

Magyarország lett a zsidó állam Vaskupolája az EU-ban

A cikkíró ezután rámutat a rajta kívül még sokakat elgondolkodtató paradoxonra: „Az Európai Unió egyrészt Izrael legnagyobb kereskedelmi partnere (az EU-val társulási szerződést kötött félként – H. J.), míg másrészt Brüsszel a zsidó állam legnagyobb ellensége. Nemzetek fölött álló szervezetként az EU nem a tagállamok nemzeti érdekeit, hanem valójában a brüsszeli bürokrácia szélsőségesen progresszív érdekeit képviseli” – állapítja meg a volt izraeli miniszterelnök fia.

Jáír Netanjáhu az EU „Izrael-ellenes” határozataival, illetve a magyar miniszterelnöknek a jelenség elleni föllépésével foglalkozva megállapítja: „Orbán Viktor Magyarországot Izrael Vaskupolájává változtatta az Európai Unión belül. Az elmúlt esztendőkben Magyarország ugyanis meghiúsította – némelykor csak egyedüliként – az Európai Unió Izrael-ellenes határozati javaslatait” – írja, majd hozzáfűzi: Orbán Viktor Izraelt támogató tevékenysége az Európai Unióban főleg Binjámin Netanjáhu, volt miniszterelnök 2017-es, Magyarországon tett „történelmi látogatása” után vált egyértelművé.

Hírdetés

A visegrádi négyek közömbösek a palesztinok kisemmizése iránt

Binjámin Netanjáhu egyik fontos politikai sikere az Izrael és visegrádi négyek közti szövetség létrehozása volt. „A visegrádi négyek országai rokonszenveznek Izraellel, közömbösek a palesztinok iránt (magyarán, hidegen hagyja őket Izrael népirtó politikája a megszállt területeken – H. J.), és ellenszenvet éreznek a brüsszeli bürokrácia progresszív radikalizmusa iránt”, dicséri atyját Jáír Netanjáhu, majd megállapítja: az izraeli baloldal, s hivatalba lépése után Jáír Lápíd külügyminiszter durva lengyelellenes megnyilvánulásai miatt Varsó felhagyott Izrael támogatásával az EU fórumain, ám „Magyarország továbbra is hűséges maradt Izraelhez. (Megjegyezzük, hogy Jáír Lápidnak a holokauszttal kapcsolatos lengyelellenes kijelentései még jóval a külügyminiszteri kinevezése előtt hangzottak el – H. J.)

George Soros Izrael és a zsidóság ellensége

„Néhány évvel ezelőtt az izraeli baloldal és az Izraeli Külügyminisztérium néhány pofátlan tisztségviselője (egyes magyarországi zsidó közéleti vezetők mellett – H. J.) antiszemitizmussal vádolta Orbán Viktort az amerikai milliárdos, George Soros ellen folytatott magyar kormányzati kampány miatt”, emlékeztet a cikkíró, majd megállapítja: Soros tevékenységének ellenzése azonban még nem antiszemitizmus, hiszen az amerikai milliárdos Izrael Állam és a zsidóság egyik legnagyobb ellensége, mert ő áll az izraeli társadalom bomlasztására irányuló folyamatok mögött.

Izraelben és Ausztriában kormányváltó puccsot hajtottak végre

Jáír Netanjáhu ezután örömét fejezte ki, amiért a legutóbbi magyarországi választásokon leszerepelt „George Soros és az Európai Unió támogatta, illetve a Jobbik nevű szélsőjobboldali, antiszemita és nyíltan neonáci párttal szövetségre lépett magyarországi baloldal”. Másrészt, emlékeztet rá: „Orbán Viktor választási győzelmét időben megelőzve Izraelben bürokratikus, jogi, a média által is támogatott puccsot hajtottak végre, becsapták, félrevezették a Náftáli Bennettre (izraeli miniszterelnök – H. J.) szavazókat. Közben Amerikában hatalomra került Joe Biden, Chilében megnyerte a választásokat egy szélsőbaloldali, kommunista, természetesen Izrael-gyűlölő politikus. Németországban több évtized után ismét a szocialisták kerültek hatalomra. Ausztriában pedig a nálunk történtekhez hasonlóan bürokratikus, jogi és a média által is támogatott puccsot hajtottak végre a jobboldali, hazájában népszerű, s Izraellel rokonszenvező Sebastian Kurz kancellár ellen” – írja a volt izraeli miniszterelnök fia.

Jáír Netanjáhu új választások kiírásában reménykedik

„Orbán megválasztása (pontosabban: újraválasztása – H. J.) Magyarországon lefékezte a fentebb említett folyamatot, s remélem, hogy ez a választási győzelem a kikelet eljövetelét jelző első fecske. Amerikában az idén kongresszusi képviselőválasztások lesznek, s az összes előrejelzés szerint a republikánusok visszaszerzik majd a többséget az Amerikai Egyesült Államok Kongresszusában”, vélekedik Jáír Netanjáhu, majd a hasonló izraeli fejlemények bekövetkeztét remélve kifejti: „Izraelben ’Iddit Silman parlamenti képviselőnő nemrégiben visszatért a jobboldali tömbhöz, s ezért remélem, hogy nemsokára Izrael ismét nemzeti és demokratikus állam lesz.”

Némi magyarázatra szorul az, hogy Jáír Netanjáhu miért fűz reményeket ’Iddít Silman képviselő kormánykoalícióból történt kiválásához:
’Iddit Silman egy több izraeli pártot megjárt igazi politikai szélkakas. A legutóbbi, a most otthagyott pártja, a Náftáli Bennett vezette, egyébként vallásos cionista, jobboldali Jáminá (jelentése magyarul: jobbra) a jelenlegi kormány egyik koalíciós pártja. Náftáli Bennett kormánya ’Iddít Silman kiválásával azonban már csak 60 mandátumra támaszkodhat a 120 fős izraeli parlamentben, más szóval, nincs meg a többsége. ’Iddit Silmannak közben a Binjámin Netanjáhu vezette Likud (talán éppen személyesen Bibi) megígérte, hogy a kialakult helyzet miatt elkerülhetetlennek látszó új választások megnyerése után őt nevezik ki egészségügyi miniszternek.

H. J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »