Izzik a CÖF postafiókja

Izzik a CÖF postafiókja

Immár a határon túl is feltérképezik a civilek, mit szeretnének a polgárok a jövő kormányától. A CÖF a véleményeket és az ajánlásokat összefoglalja, és társadalmi szerződést készít, akárcsak öt éve. Csizmadia László alapító a köztévében kiállt a kormány tervezte paksi bővítés mellett, a legújabb ellenzéki törekvésekről pedig azt mondta: egy összetákolt politikai akolba próbálja a különböző érzelmű választókat foglyul ejteni. – írja a Magyar Nemzet.

 

Körútra indul a Civil Összefogás Fórum: 120 állomás bevonásával egy kampányt szerveznek, melynek célja, hogy a következő választási ciklusra egy társadalmi szerződést állítsanak össze. A CÖF már 2009-ben készített egy társadalmi szerződést, melyet átadott a Fidesz–KDNP-kormánynak. Ez abból állt, hogy országhatáron belül megkérdezték az embereket, mit szeretnének a jövő kormányától. Most, 2014-ben azt tudjuk mondani, hogy az így létrejött társadalmi szerződés 90 százaléka teljesült – jelentette ki Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum alapítója az M1 Ma reggel című műsorában.

 

Az idén azonban elmegyünk majd határon túlra is, a hét elszakított régióban mint a szivacs próbáljuk felszívni azokat a véleményeket, ajánlásokat, melyeket a következő kormánynak szintén egy nemzeti-társadalmi szerződés keretében kívánunk átadni – fogalmazott a CÖF alapítója a Hirado.hu összefoglalója szerint.

 

„Összetákolt politikai akol”

 

Felkészültünk 120 helyre 40-50 olyan előadóval, aki nemcsak a politikáról beszél majd, hanem szakmáját is be tudja illeszteni a jövő programjába – mondta Csizmadia László, aki elárulta azt is: izzik a postafiókjuk, a jobboldali-nemzeti erőket ugyanis nagyon megmozgatta, hogy az ellenzék összeállt, és egy összetákolt politikai akolba próbálja a különböző érzelmű választókat foglyul ejteni. Nagyon nehezen tudják elképzelni azt a programot, mely egy vegetáriánus választónak zsírszalonnát és tepertőt kínál, vagy adott esetben a húsevőnek zöldséget – hangoztatta.

Hírdetés

 

Ennek a nemzetnek át kell lépni a saját árnyékán, be kell fejeznie a rendszerváltást, és el kell küldenie azt a társaságot, mely uralkodás alatt végig a békétlenséget szította. A civileknek ugyanis a legfőbb kívánsága az, hogy legyen már végre béke Magyarországon – szögezte le.

 

„Ez a módszer nem mehet”

 

Fontosnak nevezte, hogy a civilek „pattogósan” válaszoljanak arra a Ron Werber-i felvetésre, miszerint a paksi bővítés voltaképp hazaárulásnak tekinthető. Úgy vélte: a miniszterelnök mindössze egy jó gazdasági szituációt próbál kialkudni. Ehhez szerinte nyilvánvalóan meglesz az Országgyűlésben a kétharmados támogatottság, és a munkát egy olyan cégre bízzák, mely a másik négy paksi blokkot építette. Nem ez a hazaárulás, hanem az, hogy a Gyurcsány-kormány idején orosz kémeket és eszközöket engedtek a titkosszolgálatok közelébe – mondta Csizmadia László.

 

A bírálók szerint jobb lenne visszaállítani egy kordonraktárnak a Kossuth teret, a Várbazárt betolni a Dunába, és a négyes metrót homokkal kellene elárasztani. Ez a módszer és ez a politika a jövőben nem mehet – tette egyértelművé.

 

forrás: Magyar Nemzet


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »