Izraelnek volt indítéka a Kennedy-gyilkosságra

A Központi Hírszerző Ügynökség, CIA arra a következtetésre jutott egy visszaminősített jelentés kapcsán, hogy a kémügynökség korábbi igazgatója visszatartott információkat a Kennedy-gyilkossággal kapcsolatban. A CIA-jelentés, amelyet 2013-ban csendben visszaminősítettek, arra a következtetésre jutott, hogy John McCone korábbi CIA-vezér 1963-ban visszatartott egy sor olyan információt, amely a merénylet sikeres felderítését szolgálta volna. (A képen: John F. Kennedy amerikai elnök és CIA-igazgatók: Allen Dulles (balra), valamint John McCone)

A jelentés szerzője, a CIA-történész, David Robarge szerint McCone és más CIA-vezetők jóindulatúlag eltussolták az információkat, és így bűnrészeseknek tekinthetők.

Hírdetés

Sok kutató kereste az okokat eddig már, különböző vélekedések láttak napvilágot. Annyit egyhangúlag megállapítottak, hogy a gyilkos Lee Harvey Oswald összeesküvés részese volt, amelynek hátterében egykoron Izrael, Kuba, vagy a Szovjetunió állhatott. Egyre erősebbek azok a vélemények, hogy leginkább Izraelnek volt oka megölni Kennedy elnököt, mert ellenezte az izraeli rezsim nukleáris fegyverprogramját Dimonában, hogy ez nukleáris fegyverkezési versenyt idéz elő a Közel-Keleten.

Izrael ellenállt annak a nyomásnak is, amikor a Kennedy-kormány atomtudósaival megvizsgáltatta a dimonai létesítményt, az atomtudósokat egyszerűen félrevezették 1962-ben. Így természetesen Izrael nem lett tagja a Nemzetközi Atomenergia Ügynökségnek, és így nem vizsgálták, hogy Izrael képes-e atomfegyver fejlesztésére.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »