Izraelnek mostanra sikerült azonosítania még egy október 7-én meggyilkolt áldozat holttestét

Izraelnek mostanra sikerült azonosítania még egy október 7-én meggyilkolt áldozat holttestét

Izraelnek mostanra sikerült azonosítania egy még október 7-én meggyilkolt és egy kibucban hagyott áldozat holttestét

Izraelnek mostanra sikerült azonosítania a Hamász tavaly október 7-i terrortámadásának egy olyan áldozatát, akit már aznap meggyilkoltak és egy kibuc területén hagytak

– közölte hétfőn az izraeli hadsereg (IDF).

Arról a Dolev Jehudról van szó, aki képzett elsősegélynyújtó volt, és a támadáskor éppen azért ment el otthonából, Nir Óz kibucból, hogy embereket mentsen. Négy gyereket hagyott maga után, akik közül az egyik halála óta született meg. Izraelben mindvégig azt gondolták róla, hogy az iszlamista terrorszervezet fegyveresei elhurcolták magukkal a Gázai övezetbe.

Dolev Jehud húgát és az ő párját viszont valóban elhurcolta az övezetbe a Hamász, Izrael tudomása szerint még mindig életben vannak.

Hírdetés

Az újabb áldozat azonosításával a Hamász túszainak száma 124-re csökkent, de közülük az izraeli hírszerzés szerint 39-en már bizonyosan nem élnek.

(MTI)

(Címlapkép: A hét hónapja palesztin területre hurcolt izraeli túszok jelképes ülőhelye a zsidóüldözés áldozatainak emlékművénél tartott koszorúzáson az Emlékezés Csarnokában, a jeruzsálemi Jad Vasem Intézet és Emlékmúzeumban 2024. május 5-én. MTI/EPA/REUTERS POOL/Amir Cohen)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »