Izraeli választási eredmények – folyamatosa frissül

01:09
Ebben a percben került feldolgozásra a két milliomodik szavazat, és az eredmények érdemben nem változtak. A tudósítást, váratlan izgalmak érkezésééig felfüggesztjük, és egyben jó éjszakát kívánunk.

00:54
Pár másodperce érkeztek ismét friss adatok, most 5.97% a különbség az élen, a bejutás szélén billeg továbbra is Eli Yishai vezette tömörülés.

00:35
Most egy picit megakadt az információ áramlás a 20. Knesszet választás szavazatainak főhadiszállásáról, addig sem tétlenkedvén átfutottuk a listát, hogy „drága” Avigdo Liebermann, korábbi külügy, majd Charlie Hebdo terjesztésért felelős miniszter pártjával mi a helyzet. De, szomorúan tapasztaltuk, hogy a következő ciklusban is rontani fogja levegőt, de reméljük, most legalább nem kormányon.

00:05
Újabb adatok érkeztek, már közel 1 millió feldolgozott szavazatnál járunk, és az előbbi 5%-os olló, most egy kicsit visszaesett. Az egyetlen izgalmas momentum, hogy az Eli Yishai által vezetett párt, a bejutási küszöb alá esett, így most a befutó pártok száma 10.

00:02
Netanyahu az imént jelentette be a győzelmét, amit így egyelőre nem tudok értelmezni, de ha ő mondja, biztosan így van. Yitzhak Herzog eközben azt jelentette be, hogy nem veszítettek. Mi addig is várjuk az eredményeket, a hivatalos feldolgozottság a felénél sem tart.

23:55

Hírdetés

Újabb frissítéssel örvendeztettek meg minket, így most 5.5%-ra apadt a jelenleg is kormányzó Likud előnye, az őt követő Cionista Tábor nevű bal-közép tömörüléssel szemben.

23:46
Nem kapkodnak a szavazat számlálással, még mindig csak 323.000 szavazatot számoltak meg a kb. 4 millióból. Mostani állás szerint 6.5%-os a jelenlegi miniszterelnök pártjának az előnye, és jelen állás szerint 11 választáson indult szervezetnek sikerült átlépni a 3.25%-os, vagy 4 képviselőnyi küszöböt.

23:30
Az első kézzel fogható eredmények szerint a Likud vezet, bár az előnye nem jelentős olyan 8% lehet, de legalább a feldolgozottság is 15% alatt van.

22:50
Az elején nehézkesen jöttek az eredmények, de most már legalább látszik valami a választási iroda oldalán, igaz, mivel héberül nem tudunk, így a google translate segít nekünk angolra fordítani az oldalt, és így számunkra is értelmezhetőek lesznek az eredmények.

22:10
Este 10-kor zárultak a szavazókörök, ráadásul izraeli idő szerint, ami egy órával előttünk jár, így úgy gondoljuk, hogy az első eredmények elkezdenek hamarosan bejönni.

Annyi biztos, hogy az exit poll fej-fej melletti végeredmény jósolnak.


Forrás:nemzeti.net