Izraeli újság nehezményezi az „antiszemita terrorista” Budaházy Györgynek adott kegyelmet

Izraeli újság nehezményezi az „antiszemita terrorista” Budaházy Györgynek adott kegyelmet

Izraelben a jobboldali sajtó eddig nem számolt be arról, hogy Novák Katalin elnöki kegyelmet adott Budaházy Györgynek és a vele együtt perbe fogott többi hazafinak. A baloldalinak mondott Háárec napilap viszont a magyar nemzeti oldal iránti túlzott rokonszenvezéssel nem vádolható hazai újságíróra, politikusra is hivatkozva elég terjedelmes hírt jelentetett meg Budaházy szabadulásáról. Az írás főcíme: Magyarország elnöke néhány órával a pápalátogatás előtt kegyelemet adott egy antiszemita terroristának.

"Néhány órával Ferenc pápa budapesti látogatásának megkezdése előtt Magyarország elnöke kegyelmet adott egy antiszemita és LMBT-ellenes nézeteiről ismert, terrorcselekmények elkövetéséért elítélt szélsőjobboldali embernek. Novák Katalin elnök a kegyelmet Budaházy Györgynek csütörtökökön a késő esti órákban adta, még mielőtt másnap fogadta volna a háromnapos látogatásra érkező Ferenc pápát" – indítja beszámolóját a legtekintélyesebb héber nyelvű izraeli lapnak mondott Háárec.

Az izraeli Pegasus áldozata is szörnyülködik

Ezután következik egy kiemelt idézet az oknyomozó újságíróként bemutatott Panyi Szabolcs Twitter-oldaláról. (Tudják, arról a Panyi Szabolcsról van szó, aki holokauszt-túlélő leszármazottjaként felfedezte, majd világgá kürtölte, hogy a magyar kormány titkosszolgálata rendszeresen lehallgatja őt az izraeli miniszterelnök, Binjámin Netanjáhu által Orbán Viktornak ajándékozott, izraeli fejlesztésű Pegasus kémprogram segítségével. Panyi tavaly nyáron oldalas nyilatkozatban beszélt az őt ért, hét hónapig tartó kormányzati lehallgatásról a walla.co.il izraeli hírportálnak – H. J.). Íme, a Budaházy szabadulásával kapcsolatos Panyi-idézet:

Orbán Viktor azt mondja, hogy Magyarországon "zéró tolerancia" van az antiszemitizmussal szemben. De az elnöki kegyelem után az én országom nem csak a zsidók, hanem további kisebbségi csoportok számára is veszélyes hellyé vált.

Minden a hídblokáddal kezdődött

Az izraeli újság ezután röviden bemutatja az "antiszemita terrorista" Budaházy Györgyöt és elrettentő tetteit:

"Budaházy (53) a magyarországi szélsőjobboldali körökben olyanfajta népi hősnek számít. Először 2016-ban marasztalta el a bíróság további 16 emberrel együtt terrorcselekményekben való részvétel miatt, s őt 13 évi szabadságvesztésre ítélték. Akkortól kezdve Budaházy megélt néhány fellebbezést, illetve újbóli elítélést. A magyar sajtó szerint 2007-2009 között az általa alapított Hunnia Mozgalom nevű mozgalom emberei Molotov-koktélokat és robbanótölteteket dobtak az akkori idők kormánypártjai, az MSZP és az SZDSZ tagjainak irodáira és otthonaira. Az ügyészség szerint ezzel az volt a céljuk, hogy megfélemlítsék azokat az országgyűlési képviselőket, illetve befolyásolják a szavazásukat" – állítja a Háárec.

"A Hunnia Mozgalom katonai szárnya, a Magyar Nép Nyilai (helyesen: Magyarok Nyilai – H. J.) tagjai meleg közösség találkozóhelyeként szolgáló bárokat is felgyújtottak, megtámadtak jegyirodákat és felrobbantottak bankautomatákat. Budaházy először 2002-ben került a hírek élére azzal, hogy megszervezte az egyik budapesti híd (az Erzsébet híd – H. J.) lezárását, tiltakozásul a szocialisták választási győzelme ellen" – írja az izraeli napilap, majd rátér a hazai libsik és egyéb magyargyűlölők kedvenc politikusa, Gyurcsány Ferenc véleményének ismertetésére.

Hírdetés

Gyurcsány is kesereg Budaházyt kiengedése miatt

Gyurcsány Ferenc, az ellenzék vezére, korábbi miniszterelnök támadta Novák (Novák Katalin – H. J.) döntését, amit "csalárd és őrült tettnek" nevezett. Fb-oldalán Gyurcsány ezt posztolta: "Amikor a kerítésen (helyesen: határon – H. J.) túl háború dúl, a magyar kormány hazaküld több tucat magas beosztású tisztet, elmozdítja a vezérkari főnököt. A köztársasági elnök idő előtt kienged a börtönből egy terrorizmus miatt elítélt embert, az igazságügyi miniszter beleegyezésével. Mi történik itt?"

Csintalan Sándort "mocskos és büdös zsidónak nevezték" Budaházy emberei

Az izraeli újság nem hagyhatta ki a szavahihető véleményalkotók ismertetése közül a korábban MSZP-alelnök, később a Fidesz hírtévés megmondóembere, majd egyszer csak Orbán-ellenessé vált Csintalan Sándort. (Tudják, arról a kaméleonról van szó, aki Simon Peresz ország felvásárló beszédének magyar fordítását hazudságnak, antiszemita hírverésnek mondta, s egyben megígérte: ha mindez mégis igaz lenne, kasztrálja magát a budapesti Hősök terén – H. J.).

"Csintalan Sándor, egykor szocialista politikust, televíziós műsorvezetőt 2007-ben vasrudakkal ütlegelték a mozgalom (Hunnia Mozgalom – H. J.) emberei. Csintalan az elnöki kegyelmet "szentségtörésnek" nevezte. A beszámolók szerint a támadók "mocskos és büdös zsidónak!" nevezték Csintalant, aki az AFP francia hírügynökség szerint Novák "nemzeti hőssé, olyanfajta Robin Hooddá" változtatta Budaházyt" – olvasható az izraeli újság honlapján.

A pártelnök nevének átírását még gyakorolni kell

Toroczkai László nevét helyesen átírni héber betűkkel még nem tanulták az izraeli újság írói, de twitteres bejegyzését pontosan idézik:

Toroczka (sic!) László, a szélsőjobboldali Mi Hazánk párt ezt írta a Twitter-fiókján: "Budaházy György végre szabad! Az összes hazafi végre szabad!"

Budaházy hálaimájáról is beszámolt az izraeli újság

"Budaházy, aki azt állította, hogy kirakatper áldozata volt, a magyarországi szélsőjobbnál szokásos tiszteletadásnak megfelelően lóháton hagyta el a börtönt.

A Blikk magyar bulvárújságnak adott interjúban Budaházy ígéretet tett arra, hogy Ferenc pápa által vasárnap, Budapesten celebrált szentmise folyamán hálaimát mond" – fejeződik be a Háárec beszámolója a Budaházy Györgynek és a többi hazafinak adott elnöki kegyelemről.

H. J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »