Izraeli újság: a Jobbik a múlt bűneinek feledtetése érdekében zsidó elnököt választott a párt élére

Izraeli újság: a Jobbik a múlt bűneinek feledtetése érdekében zsidó elnököt választott a párt élére

A Jiszráél há-Jóm (Izrael Ma) hírportál terjedelmes helyzetelemzést jelentetett meg az Orbán Viktor újabb miniszterelnöki ciklusát megakadályozni kívánó magyarországi ellenzéki pártokról, politikusokról. A cikkíró a már lezajlott miniszterelnök jelölti versengés „női részvevőjét” nemes egyszerűséggel lezsidózza. Márki-Zay Pétert, a versengés győztesét a menórás Orbán-kép kitétele és a Fidesz zsidóinak fölemlegetése miatt az újságíró leantiszemitázza. A Mi Hazánk nevét egyelőre még helytelen héber fordításban emlegeti az izraeli lap.

Eldád Beck, a Jiszráél Hájóm (Izrael Ma – ישראל היום) izraeli hírportál európai tudósítója A magyar baloldal és az antiszemiták szeretkező összeborulása címmel jelentett meg hosszabb elemző írást az általunk csak „moslékkoalíciónak” mondott ellenzéki összefogás pártjairól, politikusairól. Eldád Beck az egyedüli izraeli újságíró, aki még Iránból, Irakból és Szíriából is tudósított. A korábban Berlinből és Bécsből izraeli napilapokat hosszú évekig tudósító, arabul kiválóan, de magyarul nem tudó Eldád újságíró cikke megírásához Magyarországról kaphatta az általa nem ellenőrzött háttér-információkat. Utóbbi feltételezést az is bizonyítja, hogy a Jobbikkal és a „kutyapárttal” kapcsolatban megemlített Mi Hazánkot héberre „Mi Házunknak” fordítja. Nem beszélve arról, hogy Orbán Viktor menórás fényképével kapcsolatban a budapesti, feltehetően zsidó informátor összekeveri a hanuka-gyertyatartót a hétágú menórával.

„Orbán Viktor miniszterelnök leváltása érdekében baloldali pártok koalícióra léptek a Jobbik nevű szélsőjobboldali, antiszemita párttal”, állapítja meg már a felvezetőben a cikkíró. A megállapítás után oda nem illő illusztrációs képként – és a képen látható párt megnevezése nélkül – az izraeli hírportál kitette a Mi Hazánk január 16-i budapesti tüntetéséről készült AP-felvételt. A szerző ezután komikus képet festve hosszasan ismerteti a mérleg nyelvévé avanzsált „kutyapártot”, amely „az új szélsőjobboldali párthoz, a Mi Házunkhoz (helyesen: Mi Hazánkhoz – H. J.) hasonlóan már 3 százalékos támogatottságot élvez a megkérdezettek körében (A Mi Hazánk a legutóbbi felmérés szerint már 7 százalékon is áll, de ezt az izraeli lap szemérmesen elhallgatja – H. J.). „Önök szavaznának-e olyan pártra, amely a választási kampányban azt ígéri: hatalomra jutásuk után naponta kétszer kel föl a nap, s a gravitációs erő pedig olyan mértékben lecsökken, hogy mindenki kedvére lebeghet a talaj fölött?” – teszi föl a kérdést a cikkíró.

Az általunk csak „moslékkoalícióként” emlegetett ellenzék nemrégen lezajlott miniszterelnök-jelölt-jelölti megmérettetéséről szólva Eldád Beck így vélekedik:

A három induló (szerintünk: öt induló – H. J.), köztük egy zsidó politikusnő, közül Márki-Zay Péter (49) személyében megválasztottak egy meglehetősen anonim és anémiás (ismeretlen és vérszegény – H. J.) személyt, egy dél-magyarországi kisváros polgármesterét, aki azzal dicsekszik, hogy villamosmérnök, közgazdász, történész, jobboldali és a Fideszből kiábrándultak közé tartozik. A hétgyermekes családapa azt állítja, hogy Jézus baloldali volt.

Hírdetés

A cikkíró ezután ismerteti a Márki-Zay Péterrel kapcsolatos egyik legfontosabb tudnivalót, „a helyi zsidó közösség köreiben nagyon kellemetlen emlékeket fölidéző”, s ezért antiszemitának nyilvánított megnyilvánulását:

A neonáci múltú, szélsőjobboldali Jobbik párt antiszemita politikusaival való kapcsolatát bíráló véleményekre reagálva Márki-Zay az Fb-oldalán élő adásban ezt mondta: „Egyébként  zsidók is vannak a Fideszben, habár csak kevesen” (a lényegen nem változtat, de élő klasszikust csak pontosan szabad idézni: „A Fideszben egyébként van néhány zsidó is, bár elég kevés” – H. J.)

Az izraeli újságíró később emlékeztet rá:

Márki-Zaynak nem ez az első antiszemita megnyilvánulása, mert miután kiderült, hogy a magyar kormány is használja a Pegazus izraeli kémprogramot, a közösségi oldalakra kitett egy fényképet, amelyen Orbán Viktor egy hanuka-gyertyatartó mellett látható. (Eldád Becket, a cikkírót Budapestről rosszul informálták, mert Márki-Zay a Pegazus kémprogrammal kapcsolatban a közösségi oldalán Orbán Viktort nem a nyolc plusz egyágú hanuka-gyertyatartó, azaz a „hánukijjá” előtt állva jelenítette meg, hanem háta mögött a hétágú, Izrael állami címerébe is belefoglalt menórával és a címeres izraeli zászlóval. A tévedés nyilván nem az izraeli újságíró hibája – H. J.) Mert mi köze van a hanuka-gyertyatartónak a Pegazushoz? Természetesen az, hogy zsidó uralják a világot. Ez a kapcsolás sokkal inkább számít antiszemitizmusnak, mint a Soros-plakátok, csakhogy a nagyvilágban ez utóbbi még nem került a címoldalakra”.

A Márki-Zay Péter mögött fölsorakozott Jobbikra áttérve Eldád Beck megállapítja:

A Jobbik azon kísérlete, hogy magát új, középpárti megvilágításban tüntesse föl, kizárólag arra irányul, hogy feledtesse a tényt, miszerint egy évtizeddel ezelőtt még a Magyarországon élő kisebbségek ellen erőszakos megfélemlítő kampányt folytató neonáci párt volt, s azt, hogy korábbi vezetői fajvédő és antiszemita ideológia alapján politizáltak. A Jobbik szélsőségesei időközben kiváltak a párt soraiból, és korábbi pártjuk „középre helyezkedése” elleni tiltakozásképpen megalapították a Mi Házunkat (Ismét egy Budapestről származó rossz fordítás, mert a cikkben említett héber „bájit” szó magyarul a többi között jelent „házat”, „otthont”, „versszakot”, „szentélyt”, de „hazát” semmiképpen nem – H. J.).
A Jobbik ezen kívül a párt élére állított egy zsidó származású új vezetőt, akinek a dédnagyapját meggyilkolták Auschwitzban. Csakhogy ez a vezető, Jakab Péter, saját maga is tett antiszemita kijelentéseket. Többek között azzal vádolta a zsidókat, hogy ők maguk idézik elő az antiszemitizmust, s a holokauszt emlékét pedig anyagi szükségleteik szolgálatába állítják. Éppen ezért egyáltalán nem biztos, hogy a Jobbik valóban megváltozott, s ha ne adj’ Isten hatalmi pozícióba kerül, megint bűnbe esik

– összegzi a Jobbikról alkotott véleményét Eldár Beck vezető izraeli újságíró.

H. J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »