Izraeli rakétát semlegesítettek Szíriában

Izraeli rakétát semlegesítettek Szíriában

A Szíriai Légvédelem lelőtt több izraeli rakétát Dél-Szíria felett. A levegő-föld rakétákat a libanoni légtérből indították.

A hivatkozott videót libanoni polgári személyek rögzítették, amikor a rakéták Szíria felé repültek.

Az előzetes jelentések megerősítették, hogy az említett hullámban az összes támadó rakétát semlegesítette a légvédelem, milőtt célba csapódtak volna.

Hírdetés

A továbbiakban engedjék meg, hogy a videóval emlékeztessünk mindenkit az Egyesült Nemzetek Alapokmánya, VII. fejezet 51. cikkelyében rögzített sorokra:

“A jelen Alapokmány egyetlen rendelkezése sem érinti az Egyesült Nemzetek valamelyik tagja ellen irányuló fegyveres támadás esetében az egyéni vagy kollektív önvédelem természetes jogát mindaddig, amíg a Biztonsági Tanács a nemzetközi béke és biztonság fenntartására szükséges rendszabályokat meg nem tette. A tagok az önvédelem e jogának gyakorlása során foganatosított rendszabályaikat azonnal a Biztonsági Tanács tudomására tartoznak hozni és ezek a rendszabályok semmiképpen sem érintik a Biztonsági Tanácsnak a jelen Alapokmány értelmében fennálló hatáskörét és kötelességét abban a tekintetben, hogy a nemzetközi béke és biztonság fenntartása vagy helyreállítása végett az általa szükségesnek tartott intézkedéseket bármikor megtegye.”

Megjegyzés: Az idézett sorokat Magyarországon az 1956. évi I. törvény tartalmazza, ami az ország ENSZ tagsága óta része a jogrendnek.

Orientalista.hu – Szíriai Arab Hadsereg

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »