Izraeli rakétákat hárított a szíriai légvédelem a damaszkuszi repülőtérnél

Több izraeli rakéták lőtt le a szíriai légvédelem az ország fővárosa, Damaszkusz repülőterének közelében – közölte a helyi sajtó szombat este.

Beszámolók idézték a hadsereg egyik, meg nem nevezett tisztviselőjét, aki elmondta, bevetették a légvédelmi erőket, hogy visszaverjék a damaszkuszi nemzetközi repülőtér elleni izraeli rakétacsapásokat. Hírügynökségek megerősítették, hogy a fővárosban robbanásokat lehetett hallani. Károkról, áldozatokról egyelőre nem érkeztek jelentések.

A szíriai fegyveres konfliktus eseményeit nyomon követő Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű emigráns szervezet is hírt adott az izraeli légicsapásról.

Hírdetés

Rami Abdel Rahman, az OSDH igazgatója szerint a rakéták a hadsereg egyik, a repülőtér közelében fekvő fegyverraktárát vették célba, ahová nemrégiben új fegyverek érkeztek az országban állomásozó irániak vagy a Teherán által támogatott Hezbollah libanoni síita szervezet fegyveresei számára. Az izraeli hadsereg nem kommentálta a hírt, ahogyan a múltban is ritkán reagált a szíriai bevetéseiről szóló sajtóhírekre.

A terrorállamot aggasztja Irán és a Hezbollah katonai műveleteinek kiterjedése, amelyekkel Bassár el-Aszad szíriai államfő rendszerét támogatják, és feszámolják a dzsihadista felforgatók erőit.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »