Izraeli ortodox zsidó nőket áruházi tolvajláson értek Berlinben – a gaz nácik pedig letartóztatták őket

Izraeli ortodox zsidó nőket áruházi tolvajláson értek Berlinben – a gaz nácik pedig letartóztatták őket

Izraeli ortodox zsidó nők a berlini Alexanderplatzon levő Primark ruházati áruházban vásárolgattak. Csakhogy két asszony – anya és a lánya – nem elégedett meg az igen olcsó árakkal, hanem teljesen ingyen szerette volna hazavinni a kiválasztott árukat. Pontosabban a fiatalabb nő fizetés nélkül kívánt távozni, mire elcsípték, kihívták a rendőrséget, majd rövid helyzetértékelés után egy berlini női fogdába zárták őket – írja Jediot Áháronot című izraeli lap.

A vizsgálat folyamán a rendőröknek a két nő azt állította, hogy a fiatalabbik nem akart fizetés nélkül távozni, hanem „nem vette észre, hogy átlépte az áruház határát.” A rendőrök ezt persze nem hitték el, s ezért a bíróság csütörtökön egy héttel meghosszabbította a letartóztatási idejüket. A bonyodalmak valójában akkor kezdődtek, amikor a fogdába helyezésükkor elvették a parókájukat, ezenkívül a berlini zsidó hitközség egyik rabbija szerint nem tették lehetővé számukra, hogy kóser élelmet fogyasszanak.

Hírdetés

Mindehhez hozzájön még az is, hogy a rendőrség által alkalmazott izraeli arab tolmács – a két nő állítása szerint – becsapta őket, mert azt ígérte nekik: ha aláírják, hogy a fiatalabbik nő valóban fizetés nélkül kívánt távozni, másnap már szabadlábra kerülnek. Miközben a Jediot Áháronot hírét kommentáló izraeliek például azt írogatják, hogy a „német az német marad”, meg a németeket mocskoló egyéb bejegyzéseket, Liorá Giv’on Izrael berlini konzulja meglátogatta a két ortodox zsidó nőt a fogdában, s a távozása után ezt mondta: „Jól vannak, a letartóztatás körülményei elfogadhatók, s hogy ne kelljen nem kóser ételt fogyasztaniuk, a hatóság vegetáriánus kosztot biztosít a számukra.”

El-Kudszi – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »