Izraeli miniszterek Talmudot égetnek az auschwitzi tábor főkapuja előtt – látható az ortodox zsidók által a Facebookra kitett fényképen

Izraeli miniszterek Talmudot égetnek az auschwitzi tábor főkapuja előtt – látható az ortodox zsidók által a Facebookra kitett fényképen

Izraelben két miniszter, Náftáli Bennett és Jáír Lápíd szorgalmazza leginkább azt, hogy ezentúl az ortodox vallásos fiatalok is teljesítsenek katonai szolgálatot. A két politikus ezzel azonban kihívta maga ellen a vallásosok haragját, s a Facebookra ma kitett fényképen Talmud-égetőként jelenítik meg őket az auschwitzi tábor főbejárata előtt – adja hírül a Sz’rugím című hírportál.

Jáír Lápid, a kormánykoalíciós Jés ‘Átíd (Van Jövő) párt elnöke, pénzügyminiszter (a magyargyűlölő, néhai Joszéf Lápíd fia), nemrégiben a budapesti Parlament szószékéről nácizott, fasisztázott, antiszemitázott magyarokat, s természetesen leginkább a Jobbikot. Náftáli Bennett, az izraeli kormány Jeruzsálem-ügyi és diaszpóraminisztere pedig szintén a közelmúltban nyújtotta át Bibi Netanjáhu miniszterelnöknek az antiszemitizmus alakulásáról szóló éves jelentést, amelynek főszereplője Magyarország és azon belül a Jobbik volt. A két izraeli miniszter azonban a jelek szerint nem teljesített elég jól, mert a nemsokára hatályba lépő izraeli törvény tiltása ellenére lenácizták őket. Nem is akárhogyan. (Emlékeztetőül: Izraelben nemsokára zsidót nem lesz szabad a náci jelzővel illetni – H. J.)

Hírdetés

Náftáli Bennett és Jáír Lápíd miniszterek azzal haragította magára az izraeli ortodox zsidókat, hogy a Netanjáhu-kormányon belül ők ketten szorgalmazzák leginkább a vallásos ifjúság katonai szolgálatának kötelező tételét. Eddig ugyanis évente tízezrek nem vonultak be azzal az ürüggyel, hogy „a Tórát tanulják”, s ezért nem érnek rá katonáskodni.

A vallásosok katonai bevonulását kötelezővé tenni szándékozó törvény elleni tiltakozásul ma a Facebookra kitett kép önmagáért beszél, nem kell hozzá különösebb magyarázat: Az auschwitzi tábor főbejárata előtt német katonai egyenruhában Náftáli Bennett (balról) és Jáír Lápíd miniszter tiszteleg egy lángokban álló könyvhalom előtt. A Talmud- kötetek és a Tóra-tekercsek között a figyelmes szemlélő a tűzre vetett imaszíjakat is fölfedezheti.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »