Izraeli légicsapás végzett a Hezbollah-vezető volt testőrével

Izraeli légicsapás végzett kedden Szíriában Haszan Naszrallahnak, a Hezbollah libanoni síita milícia vezetőjének volt testőrével, aki biztonsági források szerint fegyvereket csempészett.

A Hezbollah részvétnyilvánító közleménye szerint a csapás Jasszer Nimr Karbas járművét érte, bár a férfi szervezeten belül betöltött szerepét nem részletezte.

A szíriai Sám FM rádió úgy tudja, izraeli légicsapás történt Damaszkusz határában a szíriai főváros és Bejrút közötti autópályán. A libanoni LBCI Lebanon News helyi hírportál szerint a járművet ért találat következtében az abban utazó két személy életét vesztette.

Hajj Abu Al-Fadl Qarnabash[Ameen] , the former bodyguard of Hezbollah Secretary General Syed Hassan Nasrallah, was martyred in an Israeli attack that targeted his car on the Damascus-Beirut road near the Yafour-Al-Saboura checkpoint 💔#حزب_الله#اولسنا_على_الحق pic.twitter.com/OifzpLEWS5

Hírdetés

— • حــور𓂆ء نـقـوی • خُـمَيْـنِـيّـون 🇮🇷 ☫ 🇵🇸 (@HawraaNaqvi) July 9, 2024

Két biztonsági forrás azt állítja, hogy Karbas középvezetői tisztségig küzdötte fel magát a milícia soraiban, és egyebek mellett fegyverszállításokért volt felelős.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »