Izraeli kutató: a koronavírus nem fogja kipusztítani az emberiséget

Izraeli kutató: a koronavírus nem fogja kipusztítani az emberiséget

A mostani koronavírus unokatestvére, a 18 éve a SARS-járványt okozó 1-es koronavírus júniusban tűnt el, a meleg miatt. Ez a koronavírus 80 százalékban megegyezik a mostanival – nyilatkozta a The Times of Israelnek Isaiah (Shy) Arkin, a Héber Egyetem biokémikus professzora.

Az új koronavírus-járványt, a COVID-19-et okozó SARS koronavírus 2, nagyon nagymértékben hasonlít ahhoz, ami a 2002-2003-ban pusztító SARS járványt okozta, amelyért a SARS koronavírus 1 volt a felelős – mondja a kutató, aki szerint 80 százalékos hasonlóság van a kettő között, ami azért nem olyan, mintha a semmiből jött volna.

„Nem ez a vírus fogja kipusztítani az emberiséget. Ez a betegség főként az időseket sújtja. Nem mintha nem törődnénk az idősekkel, de aki nem ebbe a korosztályba tartozik, azoknak egy többnyire nagyon enyhe légúti fertőzést okoz” – fogalmazott Arkin.

A mostani vírus unokatestvére, ami a SARS-járványt okozta 2002 és 2003 között, egyszer csak eltűnt, pedig nem volt ellene se vakcina, se gyógyszer. Júniusban tűnt el, amikor a környezet már elég meleg volt, az emberek pedig betartották a gyülekezés mellőzésére vonatkozó tanácsokat – mondja a kutató.

Hírdetés

Itt fontos különbség – hívja fel a figyelmet – hogy az a vírus jelentősebb megbetegedést okozott, így a fertőzöttség egyből nyilvánvaló volt, míg a mostani koronavírusnál sokan nem is tudják, hogy hordozzák, ez a fő probléma.

Kínában a kijárási tilalommal tudták megállítani a járvány terjedését. Ez hatékony módszer a vírus ellen. Kínában ennek köszönhetően már alig találnak új eseteket az utóbbi hetekben. Ezt kellene tennie a világnak is? Nem tudom – mondja Arkin.

Folytatás…

Neokohn.hu

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »