Izraeli fegyverekkel harcol az Iszlám Állam?

Izraeli fegyverekkel harcol az Iszlám Állam?

Az Iszlám Állam harcosai izraeli gyártmányú fegyverekkel harcoltak egy iraki összecsapás során.

A fegyvereket a Hashid Shaabi nevű önkéntes alakulat találta múlt héten csütörtökön, amikor Anbar tartományban felszámolták a szélsőséges terroristák egyik állását – adja hírül a Farsnews iráni hírügynökségre hivatkozva az International Business Times. Az ütközet után al-Karmah városában találtak rá a harci eszközökre egy titkos raktárban.

A Farsnews idéz egy magas rangú iraki tisztet, aki úgy véli, az IÁ-t elsősorban Szaúd-Arábia, Katar és más öböl-menti államok támogatják. Szerinte a terrorszervezet mögött a szaúdi titkosszolgálat áll, és közvetett módon Izrael is támogatja őket.

Hírdetés

Nem ez az első hasonló eset. Az Iraqi News híradása szerint februárban a Bagdadtól 120 km-re nyugatra található Ramadiban fedeztek fel egy titkos IÁ raktárt, amelyben izraeli és európai fegyvereket találtak.

Az már jó ideje nyílt titoknak számít, hogy a zsidó állam Szíriában logisztikai támogatást nyújt az An-Núszra Frontnak és más szélsőséges iszlamista szervezeteknek.

Hogy valami jó hír is legyen a végére: iraki katonai források szerint Anbar tartományban a múlt héten az iszlám állam több mint 250 terroristájával végeztek.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »