Izraeli állampolgár kiadatási letartóztatását rendelték el Budapesten

Izraeli állampolgár kiadatási letartóztatását rendelték el Budapesten

A Fővárosi Törvényszék elrendelte az ideiglenes kiadatási letartóztatását egy férfinek, akit az Amerikai Egyesült Államok keresett nemzetközi elfogatóparancs alapján, csalás miatt.

A bíróság keddi, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írták, hogy az izraeli állampolgár 2014 és 2017 között Marylandben a társaival együtt befektetők tízezreit károsította meg, több mint 145 millió amerikai dollárral (mintegy 43,5 milliárd forint).

Hírdetés

Képtalálat a következÅ‘re: „maryland térkép”

Maryland ĂĄllam az USA keleti partjĂĄn – hu.maps-washington-dc.com  

Mivel az ĂŠrintett nem jĂĄrult hozzĂĄ az egyszerĹąsĂ­tett eljĂĄrĂĄshoz, kiadatĂĄsĂĄrĂłl a tĂśrvĂŠnyszĂŠk a teljes kiadatĂĄsi kĂŠrelem beĂŠrkezĂŠse utĂĄn tud majd csak dĂśnteni. A bĂ­rĂłsĂĄg ezĂŠrt hatvan napra elrendelte a fĂŠrfi ideiglenes kiadatĂĄsi letartĂłztatĂĄsĂĄt. A vĂŠgzĂŠs nem vĂŠgleges, mert az izraeli ĂĄllampolgĂĄr fellebbezett ellene.
   
A rendőrsĂŠg szombaton azt Ă­rta a honlapjĂĄn, hogy a KĂŠszenlĂŠti RendőrsĂŠg Nemzeti NyomozĂł Iroda munkatĂĄrsai az amerikai SzĂśvetsĂŠgi NyomozĂł IrodĂĄval (FBI) egyĂźttmĹąkĂśdĂŠsben őrizetbe vettek kĂŠt, nemzetkĂśzi elfogatĂłparancs alapjĂĄn kĂśrĂśzĂśtt, Budapesten bujkĂĄlĂł fĂŠrfit. EgyikĂźk egy 28 ĂŠves francia-izraeli ĂĄllampolgĂĄr, aki egy nemzetkĂśzi bĹąnbanda tagjakĂŠnt tĂśbb tĂ­zezer amerikai sĂŠrtettet – jellemzően nyugdĂ­jast – kĂĄrosĂ­tott meg kis ĂśsszegĹą megtakarĂ­tĂĄsok jelentős hozamĂş befektetĂŠsĂŠnek Ă­gĂŠretĂŠvel – kĂśzĂśltĂŠk.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »