Izraelben "kifejlesztették" a koronavírus ellenszerét

Izraelben "kifejlesztették" a koronavírus ellenszerét

Két zsidó Izraelből vezetett félre több francia élelmiszer-forgalmazó céget, miután magukat ismert izraeli cégek vezetőinek hazudva azt állították, hogy a koronavírus elleni hatásos ellenszer kifejlesztésének utolsó fázisában vannak. Három francia cég elhitte az izraeliek meséjét, s előlegként már át is utaltak nekik egyenként 60 ezer eurót – nehogy másoknak adják majd el a kifejlesztett gyógyszert…Az izraeli rendőrség már letartóztatta őket, s kiadatásukról gyorsított eljárásban döntenek – írja a Jedi’ot Áháronot című izraeli újság.

Tegnap az izraeli rendőrség meglepő gyorsasággal nemzetközi elfogató- és kiadatási parancsot adott ki két francia állampolgársággal is rendelkező, a Tel-Aviv közeli Rá’ánáná városban lakó izraeli csaló ellen. A francia rendőrség szerint a két izraeli magát ismert izraeli kereskedelmi cégek vezetőinek kiadva nagy franciaországi élelmiszerláncoknak próbáltak eladni a koronavírus-járvány okozta betegség gyógyításához használatos orvosi felszereléseket, illetve a kifejlesztés utolsó stádiumában levő gyógyszereket. Több tucat franciaországi élelmiszer-forgalmazó céget megkerestek Izraelből, s esetenként nagyobb pénzösszegeket, mintegy 60 ezer eurót kértek és kaptak a majdani leszállítás fejében. A két szélhámos időnként részletesen beszámolt a kifejlesztés „végső stádiumában levő” gyógyszerről, amivel még inkább elnyerték a francia cégek bizalmát.

Miután az Izraeli Rendőrség Láháv 433 nevű, a súlyos gazdasági bűncselekményeket földerítő ügyosztálya a franciaországi hatóságoktól értesítést kapott a két csaló tevékenységéről, gyorsított eljárásban kiderítette az izraeli tartózkodási helyüket (Rá’ánáná városa), letartóztatta őket, ám a külföldi kiadatásra vonatkozó kérelem korábban hónapokig, sőt évekig is eltartott. (S ha zsidó bűnözőkről volt szó, a legtöbb esetben Izrael nem is volt hajlandó kiadni őket – H. J.)

Hírdetés

Ha igaz az izraeli rendőrség közlése, ezúttal az Interpollal és a francia rendőrséggel való szoros együttműködés eredményeként azonban most gyorsított eljárásként vizsgálják ki a két csaló kiadatására vonatkozó párizsi kérelmet. A múlt hét végén lejárt az előzetes letartóztatásuk ideje, s amikor a két csaló már azt hitte, hogy elhagyhatja a rendőrségi fogdát, s a korábbi bevett szokásoknak megfelelően házi őrizetbe távozhat, a Láháv 433-as rendőrségi ügyosztály azonnal nemzetközi elfogató- és letartóztatási parancsot adott ki ellenük.

Mindenesetre, reméljük, hogy a két „föltaláló” nem vesz/vett részt abban a „koronavírus elleni izraeli magyar háborúban”, amelyről Orbán Viktor tett említést a Bibinek küldött legutóbbi üdvözletében. Meg kell jegyeznünk, hogy Izraelben a nagypolitika beavatkozása nyomán korábban a zsidó származású személyeket az ottani hatóságok általában nem voltak hajlandók kiadni idegen országoknak. De előfordulhat az is – mivel két zsidóról van szó –, hogy a legközelebbi orvosi Nobel-díjat éppen nekik ítélik majd oda Stockholmban – a koronavírus ellenszerének sikeres kifejlesztésének elismeréseként.

H. J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »