Izraelben holoturnézva szórt Kurz hamut a fejére, sőt a megszállt területen lévő Siratófalhoz is meglátogatja

Izraelben holoturnézva szórt Kurz hamut a fejére, sőt a megszállt területen lévő Siratófalhoz is meglátogatja

Sebastian Kurz osztrák kancellár európai vezetők között egyedülálló módon ellátogat a Jeruzsálem óvárosában található Siratófalhoz is háromnapos izraeli útján – jelentette a helyi média vasárnap.

Kurz a Jad Vasem holokauszt-emlékmúzeumban vasárnap egy olyan megállapodást írt alá, amely hozzáférést biztosít az izraeli intézménynek az osztrák állami archívum holokausztra vonatkozó dokumentumaihoz. A múzeumban találkozott Victor Klein "holokauszttúlélővel", aki az Ausztriában felépített Mauthausen koncentrációs tábor foglya volt a második világháború idején.

Kurz ismertette kormánya nemrégiben született döntését egy bécsi emlékhelyről, ahol név szerint fognak emlékezni az összes "osztrák zsidó" áldozatra. Mintegy ötvenezer "osztrák zsidót" gyilkoltak meg a holokauszt idején.

Hírdetés

Kurz Jeruzsálem szívében, a Via Dolorosa utcában megtekinti az Osztrák Vendégházat is, amelyet az osztrák katolikus egyház 1854-ben hozott létre, és elzarándokol a Szent Sír bazilikához, Jézus keresztre feszítésének helyszíne, a Golgota, valamint a Szent Sír katolikus hagyomány szerinti helyéhez.

Ez Sebastian Kurz első izraeli útja kancellárrá választása óta, noha korábban már háromszor is járt az országban, kétszer Ausztria külügyminisztereként. A tervek szerint megbeszélést folytat Benjámin Netanjahu miniszterelnökkel, akivel legutóbb februárban találkozott Münchenben. Az eddigi európai gyakorlattól eltérően nem utazik el Rámalláhba a Palesztin Hatóság területére, és nem tárgyal látogatása során a palesztinok képviselőivel.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »