Izraelben debütált a Mi Hazánk: a zsidóknak nem tetszik a ferde hajlamú hősöket megjelenítő mesekönyv szakszerű kezelése

Izraelben debütált a Mi Hazánk: a zsidóknak nem tetszik a ferde hajlamú hősöket megjelenítő mesekönyv szakszerű kezelése

A Mi Hazánk Mozgalom végre bekerült az izraeli sajtó híreinek sodrába azzal, hogy a mako.co.il ottani hírportál elmarasztaló cikket jelentetett meg a Meseország mindenkié című, s ferde hajlamú mesehősöket felvonultató mesekönyvet ért magyarországi fogadtatásáról. A cikkíró mindjárt leszélsőjobbozza a Mi Hazánkat, ami nem baj. Nagyobb baj az, hogy a mesekönyvet bedaráló Dúró Dóráról azt hiszik, hogy férfi… Ez utóbbi tévedést valószínűleg az idézhette elő, hogy a héber cikkíró túlságosan beleélte magát a másságos mesekönyv hőseinek világába.

A Budapest Főváros Kormányhivatala közérdekű bejelentés nyomán lefolytatott fogyasztóvédelmi eljárás során néhány nappal ezelőtt megállapította: a Labrisz (Leszbikus) Egyesület gondozásában megjelent Meseország mindenkié című LMBTQ-mesekönyv értékesítésével a nevezett kiadó valójában tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat, mert a kiadványt mesekönyvként kínálják megvásárlásra, ám arra nem hívják föl a nagyközönség figyelmét, hogy a kötetben olvasható egyes mesék szereplői a hagyományos nemi azonosulástól eltérő (magyarán: ferde hajlamú – H. J.) magatartásformát képviselnek.

Mint ismert, a ferde hajlamú propagandát közvetítő botránykönyvre Dúró Dóra, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője már tavaly szeptemberben fölhívta a figyelmet, aminek következtében mások mellett Orbán Viktor miniszterelnök is elítélte a gyermekeink nemi identitásának, nemi fejlődésének megzavarására alkalmas libsi kiadványt. A Budapest Főváros Kormányhivatala által elég sokára meghozott – s meglehetősen „langyos” – ítéletre gyorsan reagált az izraeli sajtó. A mako.co.il portálon, a szerző feltüntetése nélkül megjelent írás azért is érdekes, mert a héber nyelvű sajtóban első ízben tesznek említést a Mi Hazánk Mozgalomról.

Hírdetés

Az Európai Unió már többször is emlékeztette a „keleti tömb” országait, hogy az LMBTQ-közösséggel szemben alkalmazott politika végül szankciókat von maga után. Magyarország ennek ellenére a héten újabb lépést tett ezen a téren, miután arra kötelezte a Labrisz nevű LMBTQ-könyvkiadót: hívja fel az olvasók figyelmét arra, ha egyes kiadványaikban a szereplők nem a hagyományos nemi elvárásnak megfelelően viselkednek – írja a hírportál.

Az izraeli portál emlékeztet rá, hogy az ominózus mesekönyv akkor került a figyelem középpontjába, amikor „a szélsőjobboldali Mi Hazánk Párt tagja sajtótájékoztató keretében darabokra tépte szét a könyv egy példányát”. Megjegyezzük: a budapesti zsidók ezúttal igen felületesen tájékoztatták az izraeli sajtót, mert Dúró Dóra nemcsak tagja, hanem elnökhelyettese, sőt országgyűlési képviselője a Mi Hazánknak. Arról nem is beszélve, hogy a mesekönyvet nem széttépte, hanem elegánsan bedarálta.

A Jobbiknak terjedelmes és hangos hírverése volt, s még van is az izraeli héber sajtóban, de a Mi Hazánkról a fentebb említett cikkben most történik első ízben említés. Kezdetnek persze nem rossz, hogy a „széljobboldali” jelzőt biggyesztették a párt neve mellé, az viszont elkeserítő, hogy az elsiratott mesekönyvet „darabokra széttépő”, nevén nem nevezett Mi Hazánk Mozgalom tagjával kapcsolatos főnevet és igét hímnemben írták…

H. J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »