Izraelbe és Jordániába szállították az iráni rakétatámadás amerikai sebesültjeit

Izraelbe és Jordániába szállították az iráni rakétatámadás amerikai sebesültjeit

Az izraeli és a jordániai sajtó szerint az amerikai Ain Al-Asad bázist ért iráni rakétatámadás után katonai repülőgépek Izraelbe és Jordániába szállították a sebesült amerikai katonákat.

Az Iráni Forradalmi Gárda részéről Amir Ali Haji Zadeh dandártábornok kijelentette, hogy a támadással nem az volt a céljuk, hogy amerikai katonákat öljenek. A cél a bázis parancsnoki központjának megsemmisítése velő, ami sikerült is. Azonban ha az amerikaiak megtámadják őket akkor felkészültek arra, hogy amerikai katonákat öljenek.

Haji Zadeh szerint az amerikaiak látták amikor a támadást történt, hiszen a gépeik folyamatosan ellenőrizték a térséget. Azonban nem tudták megállítani az iráni rakétákat. Ez a támadás az iráni tábornok szerint része annak a folyamatnak, melynek során kiűzik az amerikai erőket a térségből.

Az iráni tábornok szerint nekik is van tudomásuk arról, hogy a támadás után 9 amerikai katonai repülőgép szállította el a sebesülteket az iraki Ain Al-Asad bázisról Izraelbe és Jordániába. Sőt az ő információi szerint egy bagdadi kórházba is.

Hírdetés

Az irániak és más híroldalak szerint Donald Trump elnök hazudott a saját népének amikor azt mondta, hogy a támadás során nem voltak áldozatok. Egy Izraelben élő arab újságíró 227 sebesült amerikai katonáról tett említést. Más hírforrások szerint (Al-Mayadeen, Uprising Today) a támadás során 80 amerikai katona meghalt. Őket is közvetlenül a támadás során elszállították.

Haji Zadeh szerint, ha Amerika tovább támadja az iráni célpontokat sokkal komolyabb csapást mérnek rájuk. És üzent az Öböl menti államoknak is, melyek területén amerikai bázisok találhatóak. Ha a konfliktus kiszélesedik akkor ezek az államok is számíthatnak iráni csapásra. Ezek után nem csoda, hogy a szaúdi királyi család tagjai Európába menekültek.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Syria News)

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »