Izrael újabb rakétatámadást intézett Szíria ellen

Izrael újabb rakétatámadást intézett Szíria ellen

Rakétákat lőttek ki izraeli vadászgépekről a szíriai Daraa kormányzóságban lévő Tal Al-Hara térségére. A támadás anyagi károkat okozott, de szerencsére személyi sérülés nem történt az izraeli agressziót követően.

A Tal Al-Hara Daraa kormányzóság legmagasabb pontja , ahonnan be lehet látni az egész megszállt Golán fennsíkot, melyet az ún. ,,Izrael,, állam 1967-ben elfoglalt, majd pedig 1981-ben annektált. Az izraeli légierő június 12-én egyszer már bombázta Tal Al-Hara térségét.

Az izraeli hadsereg nem mindig fűz magyarázatot a Szíria elleni légicsapásokhoz, sőt a választ kell adni, akkor Tel Aviv bejelenti, hogy csupán az izraeli nemzetbiztonság érdekeit védik. Benjamin Netanjahu cionista miniszterelnök többször kijelentette, hogy támadni fogják a Szíriában lévő iráni csapatokat és a Hezbollah alakulatait.

Izrael érdekes módon mindig azokat az erőket támadja, akik Szíriát védik az Iszlám Állam terroristáival szemben. Ez nem is csoda, hiszen az izraeli kormány a szíriai fegyveres konfliktus kezdete óta támogatja a terrorista csoportokat. Fegyvert, élelmiszert és hírszerzési információkat bizosít a terroristák számára, míg a sebesült iszlamistákat izraeli katonai kórházakban ápolják.

Hírdetés

A folyamatos izraeli támadások ellen kedden már Szíria ENSZ képviselője Bashar Al-Jaafari is felszólalt.

,,Az izraeli megszállók még mindig támadásokat hajtanak végre Szíria ellen, azért, hogy a terrorista szervezeteket támogassák.,,

A szíriai követ ezt az ENSZ Biztonsági Tanácsa előtt jelentette ki, egy órával az utóbbi támadást megelőzően. E mellett pedig tiltakozott a Golán fennsík izraeli megszállása ellen is.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (rt.com)


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »