Izrael Szíriában próbálta meggyilkolni az Iszlám Dzsihád egyik vezetőjét

Izrael Szíriában próbálta meggyilkolni az Iszlám Dzsihád egyik vezetőjét

Benjamin Netanjahu a Radio Jerusalem élő adásában beszélt arról, hogy az izraeli légierő az azt megelőző napon légicsapásokat hajtott végre Szíriában. A támadás célja pedig az volt, hogy meggyilkolják az Iszlám Dzsihád nevű palesztin ellenálló szervezet egyik magas rangú vezetőjét.

A Sputnik News hírügynökség is beszámolt Netanjahu rádió interjújáról. Azonban az izraeli miniszterelnök az interjúban nem említette meg a célszemély nevét akit Damaszkuszban kívántak meggyilkolni. Azt viszont megjegyezte, hogy a támadás kudarcba fulladt.

Netanjahu beszélt egy esetleges újabb ,,Gázai háború,, lehetőségéről is, mely szerinte sokkal jelentősebb lesz mint az ezt megelőző három háború volt. Az izraeli hadsereg ugyanis egy sokkal átfogóbb támadásra készül. Szerinte az izraeli hadsereg képes lenne arra, hogy ,,megtisztítsa,, az egész Gáza övezetet, azonban Netanjahu elmondása szerint nem készül ilyen jelentős háborúra.

Hírdetés

Erre a rádió interjúra órákkal az után került sor, miután az izraeli légierő támadást hajtott végre több célpont ellen Damaszkuszban, és ezzel egyidőben a Gáza övezetben.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »