Izrael Szíriában kíván harcolni Irán ellen

Izrael Szíriában kíván harcolni Irán ellen

Naftali Bennett izraeli védelmi miniszter azt nyilatkozta a sajtónak, hogy hazája Szíriában kíván támadó taktikát alkalmazni Irán ellen, vagyis nyíltan részt vennének a szíriai konfliktusban.

Az Ynet News számára adott interjújában Benett azt a kijelentést tette, hogy: ,,Iránnak semmi keresnivalója Szíriában.,, (Mintha Izraelnek lenne bármi keresnivalója Szíriában, Irakban, vagy a megszállt palesztin területeken.)

Éppen ezért a miniszter szerint Izrael nyomást kíván gyakorolni Iránra és más országokra, melyeket nem nevezett meg.

Hírdetés

A ,,Közel-Kelet egyetlen demokráciájának,, védelmi minisztere szerint számukra csak a ,,gyenge iráni szerep,, az elfogadható és ezért mindent megtesznek azért, hogy támadják az iráni érdekeltségű objektumokat Szíriában és Libanonban. Tehát próbálja megmagyarázni, hogy miért sértik meg más független államok szuverenitását és miért sértik meg más országok légterét.

Bennett elmondása szerint országa védekező pozícióból támadó pozíciót vesz fel és minden erőfeszítést megtesznek azért, hogy Iránt gyengítsék a térségben. Arról azonban nem beszélt, hogy az ún. ,,Izrael állam,, megalakulása óta támadó szerepben van a Közel-Keleten.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Al-Masdar News)

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »