Izrael szefárd főrabbija ellátogatott az Emirátusokba

Izrael szefárd főrabbija ellátogatott az Emirátusokba

Yitzhak Yosef Izrael állam szefárd főrabbija ellátogatott az Egyesült Arab Emirátusokba, ahol egy vallási iskola megnyitóján vesz részt szombaton. Az izraeli média szerint ez az első alkalom, hogy egy főrabbi ellátogat egy arab országba.

A rabbi hivatala szerint a vallási vezető csütörtökön azért utazott el az Emirátusokba, hogy megerősítse a kapcsolatokat a két ország között.

Yosef rabbi vasárnapig marad az Emirátusokban, ahol magas rangú állami vezetőkkel találkozik. Ezenkívül megnyit egy zsidó iskolát és kinevezi Levi Duchman rabbit az Egyesült Arab Emirátusok zsidó közössége vezetőjének.

Hírdetés

A rabbi ellátogat a Dubaiban lévő Beit Tevila zsinagógába és a Burj Khalifa toronyban lévő új kóser étterembe. Duchman rabbi szerint a szefárd főrabbi látogatása történelmi jelentőségű az Emirátusok történetében. A vallási elöljáró azt is elmondta, hogy hamarosan kiépítik a vallási intézményeiket az országban.

A szeptemberben aláírt egyezmény óta az Emirátusok és Izrael között felgyorsultak a diplomáciai és kereskedelmi kapcsolatok, és azokkal az arab országokkal is akik szintén békét kötöttek a Palesztinát megszállva tartó izraeli rezsimmel.

Orientalista.hu-Al-Isfahani (Hodhod Yemen News Agency)

Sharing is caring!


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »